Andra generationen av P7MB och P7MC landar i svenska butiker under januari månad.

Utrustning

TESTAT: TaylorMades nya tourjärn

Vi har känt och klämt på den senaste generationen av P7MC och P7MB

Text: Eric Franzén • 2022-12-06 Uppdaterad 2022-12-06

I P700-serien hittar vi TaylorMades järnklubbor som riktas mot den mer ambitiösa golfaren. Något som kan innefatta både Rory McIlroy och 14-handicapparen som strävar efter att utveckla sitt spel. Om det välkomnande och oerhört populära distansjärnet P790 upptar den mer förlåtande delen av skalan hittar vi P7MB och P7MC i den andra änden. Det här är klubbor som till stor del utvecklas med TaylorMade-stallets tourspelare i åtanke. Vi väljer att recensera modellerna ihop eftersom det inte är ovanligt att de mixas upp i komboset hos de vassare klubbgolfare som känner sig manade att pressa ner dem i bagen.

TEKNOLOGIN
Här döljer sig inte direkt några hemligheter under huven i något av modellerna. Båda är tillverkade i 1025 kolstål där smidespressarna format huvudet under 2000 tons tryck i en femstegsprocess . På den rena bladklubban P7MB har baksidans utbuktning gjorts mer symmetrisk för att placera mer massa bakom träffpunkten. Detta främjas också i cavitydesignen på P7MC, som dock kommer med en något generösare bladlängd – vilket i sin tur medför milt förlåtande egenskaper i form av den perimiterviktning som införlivats i huvudet.

DESIGN OCH UTSEENDE
P-serien har överlag ett stilrent anslag med moderna undertoner. Och ja, detta är väldigt vackra järnklubbor. Båda modellerna har en kompakt profil som känns väldigt trevlig och smäcker bakom bollen. P7MB har också krympts något jämfört med föregående generation. Detta genom att sulan smalnats av något för att ge bättre kontakt med gräset samtidigt som bladlängden även minskats – på direkt inrådan av Rory McIlroy och Collin Morikawa. P7MC följer i samma fotspår och kommer med en aningen tunnare topplinje. Även om P7MB har fått en något mer slimmad design blir den visuella brytpunkten mellan modellerna väldigt mild för den som satsar på att spela dem i ett komboset.

P7MB (vänster, järnsjua) har en något tunnare topplinje än P7MC. (höger, järnsjua).

SÅ PRESTERAR DEM
Det här är två järn som kräver mycket av spelaren. Belöningen vid en bra träff är högst njutbar där en mjuk och ärligt levande känsla sprider sig i händerna. Framför TrackMan blir det riktigt kul att tänja på gränserna och leka fram olika bollbanor med halv- och trekvartssvingar. Innan man landar på jorden igen, bör tilläggas. För det krävs inte mycket för att få ett fostrande rapp över fingrarna genom det kännbara tapp i bollhastighet som båda modellerna ger när träffen inte sitter helt i köttet. P7MB och P7MC håller dock verkligen måttet som känslodrypande precisionsvapen för den som kan framkalla en väldigt konstant bollträff. Vi andra gör bäst i att stanna vid de suktande blickarna, och vackert erkänna att vi inte räcker till. 

FÖR VEM
P7MB och P7MC är två slagkraftiga alternativ för dig som har ett riktigt starkt järnspel och prioriterar kontroll framför ren längd. P7MB kryssar i alla fält för den som söker en mångsidig bladklubba, med undantag för de som jagar det absolut minsta huvudet med minimal offset. P7MC är visserligen några procent snällare och har korta järn som kan omfamnas av något fler, men då främst i ett komboset med P770. 

I BUTIK: 20 januari, 2023
PRIS: 2286 kr per järnklubba.
STANDARDSKAFT: KBS Tour Steel (Stiff: 120 gr, X: 130 gr).
Text: Eric Franzén • 2022-12-06
UtrustningJärnklubborTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top