Säg hej till 2023-års version av TaylorMade P770.

TESTAT: TaylorMade P770

Det kompakta syskonet till bolagets storsäljande järn har uppdaterats inför 2023

Text: Eric Franzén • 2022-12-06 Uppdaterad 2022-12-06

Sedan lanseringen 2017 har stilbildande distansjärnet P790 blivit en av TaylorMades allra mest framgångsrika modeller någonsin. P770 landade för två år sedan och kan i korthet beskrivas som ett kompaktare och aningen mindre förlåtande syskon. Här var siktet delvis riktat mot den bättre spelaren som är öppen för lite hjälp med bollhastigheten och höjden. En ambition som definitivt uppfylldes när Tiger Woods valde att plocka in P770:s järntrea i bagen. 

TEKNOLOGIN
Likt föregående generation bygger P770 på en flermaterialskonstruktion som hålls samman av ett smitt chassi. Den flexibla träffytan är tunnare än tidigare och understöds nu av samma skuminlägg som återfinns i den senaste uppdateringen av P790 samt den beprövade Speed Pocket-kanalen under sulan. De volframvikter på upp till 46 gram som återfinns inne i huvudena har omfördelats för att ge en lägre tyngdpunkt i de längre järnen, samtidigt som viktningen i mellanjärnen minskats något för att ge en tyngdpunkt som successivt flyttas uppåt genom setets klubbor.

DESIGN OCH UTSEENDE
P770 har inte helt oväntat antagit samma matt borstade stålfinish som senaste inkarnationen av P770. Den modernt bladinspirerade designen landar verkligen väl i det mer kompakta formatet. Feedback från TaylorMades tourstall har resulterat i att järntre till järnsex har något mindre offset än föregående generation. Samtidigt är P770 ett mångsidigt järn som väl smälter in i komboset med både P790 och P7MC – förutsatt att loften ses över. 

P770 ger ett kompakt intryck bakom bollen

SÅ PRESTERAR DE
Den explosiva och kraftfulla träffkänslan från senaste inkarnationen av P790 känns igen. Bollflykten drar åt de högre hållet och speglas tydligt av den extra skjuts som träffytan adderar. Som alltid finns det en något ihålig underton i ljudet och den allmänna känslan vilket är svårt att komma ifrån hos denna typ av klubbor. Men överlag är det ett medryckande järn som är roligt att slå, och uppmuntrar till ett något slagmässigt bredare register än P790. Är skillnaden mot föregående generation överväldigande? Nja. Den som redan har P770 i bagen behöver inte ställa in julen och tälta utanför närmaste golfvaruhus fram till slutet av januari. 

FÖR VEM
Du har en någorlunda pålitlig bollträff, men inser också att det inte vore fel att få lite extra bollhastighet och höjd på köpet. Om det sedan ska begränsas till de längre järnen eller köras fullt ut genom setet är upp till dig, i samråd med en kompetent utprovare, att avgöra. P770 öppnar många dörrar för den som föredrar ett kompaktare huvud bakom bollen. 

I BUTIK: 20 januari, 2023
PRIS: 2286 kr per järnklubba.
STANDARDSKAFT: KBS Tour Steel (Stiff: 120 gr, X: 130 gr).


Text: Eric Franzén • 2022-12-06
UtrustningJärnklubborTaylorMadeUtrustning
Rulla till toppen