TSR 2,3 och 4 kostar 6 499 kr när de anländer hos svenska återförsäljare.

Titleist lanserar nya driverserien TSR

Finns i svenska butiker från 30 september

Text: Eric Franzén • 2022-09-08 Uppdaterad 2022-09-08

De har funnits i olika tourspelares bagar sedan slutet av juni, exempelvis vid Cameron Smiths seger i The Open. Men den publika lanseringen av Titleist nya driverserie TSR har dock dröjt fram till nu. Från och med denna tidpunkt finns dock samtliga tre modeller tillgängliga för utprovning hos utvalda återförsäljare och fittingcenters. TSR markerar tredje generationen av den driverfamilj som för drygt sex år ersatte Titleist tidigare 9-serie. 

De tre modellerna som landar i butik den 30 september följer samma övergripande inriktning som föregående TSi. 

TSR2 är huvudet som riktar sig mot den bredaste gruppen av spelare, där både fart och stabilitet prioriteras. Rent designmässigt har huvudets aerodynamiska egenskaper förfinats sedan Tsi för att skapa mer hastighet på vägen ner mot bollen samtidigt som tyngdpunkten flyttats mer framåt och lägre. Har en ny träffyta i skiftande tjocklek som agerar förlåtande mot träffar som inte direkt sitter i mitten.  

TSR3 är ett klassiskt päronformat huvud med uppdaterade aerodynamiska egenskaper samt med en justerbar viktskena i bakpartiet. Kräver aningen mer av spelaren och kommer med en träffyta i skiftande tjocklek, som kompletteras av en bakomliggande ring i mitten i syfte att ge högre hastighet för den som har en mer centrerad träffbild. 

TSR4 Ett lågspinnande och något mindre huvud på 430CC. Kommer med dubbla justeringsbara vikter med syfte att kunna optimera både känsla och spinn efter spelarens önskan. Kommer med samma nyutvecklade träffyta som TSR2 för att kunna erbjuda en mer konsekvent bollhastighet över hela bladet, vilket också medför mindre variation i spinntalen vid träffar utanför mitten. 

Prismässigt ligger de tre modellerna på 6 499 kr (standardskaft HZRDUS Red/Black, Tensei Blue/Black) samt 8 499 kr med premiumskaft från Tour AD-serien. 

TSR-serien kompletteras också med tre fairwaywoods, som kostar 3 499 kr i butik.

TSR2 har den lägsta tyndpunkten av de tre modellerna vilket ger spelaren mer hjälp med att uppnå en högre utgångsvinkel utan att spinntalen sticker iväg. Har också en ny öppen hosel-konstruktion som innebär att vikt kunnat omfördelas från delar av hälen samt även från högre upp i huvudet.

TSR2+ är optimerad för att användas från tee, med en större profil på huvudet än TSR2 samt en träffyta som är höjdmässigt större.

TSR3 kommer med justerbart viktsystem samt samma öppna hosel-konstruktion som TSR2. Här är tyngdpunkten positionerad lågt och djupt, men något närmare träffytans mitt.


Text: Eric Franzén • 2022-09-08
UtrustningDriversTitleistTitleist TSR
Rulla till toppen