Kalea Premier är en heltäckande utrustningslinje riktad mot damspelare.

Utrustning

TaylorMade uppdaterar sin damlinje

Utrustningsjättens damserie har landat i en ny och mer sofistikerad skepnad.

Text: Eric Franzén • 2022-08-15 Uppdaterad 2022-08-15

Den fjärde generationen av Kalea är en välkommen och mer omfattande uppdatering där ambitionsnivån för teknologi, prestanda och möjligheter för utprovning skruvats upp samtidigt som designspråket också antagit en mer sober skepnad.

Precis som föregående versioner kommer Kalea Premier i en komplett uppställning som kan fylla hela bagen, men där klubborna enbart säljs styckvis. 

Övergripande för samtliga klubbor i linjen är att de är av lättviktskaraktär och erbjuder hjälp med ökad hastighet och höjd på slagen, ihop med förlåtande och MOI-främjande egenskaper för mer stabilitet och kontroll.

Granskas drivern närmare är det mycket som känns välbekant från tidigare SI­M2, inte minst huvudets aero­dynamiska profil. Dock är Kalea Premier hela 30 gram lättare än motsvarande standardvariant i den aktuella ­Stealth-modellen och kommer endast med loft på 12,5 grader.

Fairwayklubborna finns i loft som motsvarar 3, 5 och 7 men har samma storlek på huvudet (180 cc) samt identisk placering av tyngdpunkten, vilket ska medföra att balans och övergripande känsla inte förändras mellan klubborna. Jämfört med Kalea 3 har träff­ytan ökats med hela 37 procent, plus att den uppskattade V-steel-­sulan också jobbats in här och i linjens hybrider.    

Järnen kommer i 6 till PW och är av rejält förlåtande karaktär. Dock med ett ganska kompakt huvud där cap back-designen som exempelvis fanns i SIM2-järnen återanvänds. Detta i syfte att minska tappet av fart och känsla vid träffar som drar ut mot häl och tå. 

Puttern känns också igen som en något modifierad version av Spider Mini, där det lätta skaftet kapar hela 70 gram från totalvikten.

– Kalea Premier är en kombination av etablerade TaylorMade-teknologier, som har finjusterats för att ge kvinnor den bästa möjliga prestandan och den mest visuella slående designen på marknaden. Vår research visar att kvinnor inte längre accepterar en halvhjärtad produktdesign inom något område. Vi har haft detta i medvetande under hela tiden och skapat ett designspråk som använder en kombination av rika färger och förfinade texturer ihop med premiummaterial för att skapa en sofistikera och elegant produktlinje för kvinnor, säger Tomo Bystedt, senior director för carbonwoods och metalwoods hos Taylor Made.

Kalea Premier landar i svenska butiker den 2 september.

Priser:

Driver 4 999 kronor

Fairwaywoods  2 899 kronor

Hybrider 2 299 kronor

Järn 1 550 kronor per klubba

Putter 2 999 kronor

Tillgängliga loft: 

Driver 12,5 grader.

Fairwaywoods 17, 20,5 samt 23 grader (sistnämnda bara höger).

Hybrider 23, 27, 31 samt 35 grader (sistnämnda bara höger).


Text: Eric Franzén • 2022-08-15
UtrustningDriversFairwaywoodsHybriderJärnKalea PremierPuttersTaylorMade
Rulla till toppen