media-Titliest_ts

Utrustning

Titleist uppdaterar populär bollfamilj

Nya generationer av Tour Speed och Tour Soft lanseras denna vecka.

Text: Eric Franzén • 2022-05-19 Uppdaterad 2022-05-19

Fyra år har passerat sedan Titleist NXT Tour-serie försvann från marknaden. Den populära bollfamiljen ersattes i två steg där Tour Soft senare fick sällskap i butikshyllorna av modellen Tour Speed – som båda är prestandabollar som primärt vänder sig mot medelgolfare.

Nästa generation av både Tour Soft och Tour Speed är nu här och landar hos återförsäljarna denna fredag, 20 maj. Förändringarna är inte dramatiska. Snarare rör det sig om finjusteringar av materialen i olika delar för att kunna säkerställa bollarnas nuvarande prestanda trots den råvarubrist som fortfarande råder på världsmarknaden.

För tredelsbollen Tour Speed har Titleist främst sett över materialmixen i kärnan och manteln som likt tidigare samverkar för att erbjuda en utväxling med hög bollhastighet och lägre spinn för de längre slagen. Bollen behåller samma tunna uretanskal som tidigare med sitt fyrsidiga bipyramidala dimplemönster.

Nytt för denna gång är dock att samma dimplemönster nu också används för Tour Soft, som därmed uppges få ökade aerodynamiska egenskaper. Som föregående generation baseras tvådelsbollens uttalat mjuka konstruktion på en kärna vars storlek är en av de största som Titleist någonsin producerat.

Både Tour Speed (470 kronor per dussin) och Tour Soft (420 kronor) släpps i sedvanligt vita och gula versioner. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-05-19
UtrustningBollargolfbollarTitleistUtrustning
Scroll to Top