Tiger Woods klassiska Titleistklubbor. Foto: Golden Age Auctions

Utrustning

Tiger Woods gamla klubbor sålda för mångmiljonbelopp

Titleist-setet golfstjärnan använde under sitt ”Tiger Slam” har sålts på auktion.

Text: Olof Åsgård • 2022-04-12 Uppdaterad 2022-04-12

År 2000 vann Tiger Woods U.S. Open, The Open och PGA Championship. När han i april 2001 vann The Masters var han regerande mästare i alla fyra herrmajors och bedriften blev känd som Tiger Slam. 

Under den tiden spelade han med ett Titleist 681-T-järnset och vokeywedgar. 

Klubborna har legat ute för auktion på Golden Age Auctions och utgångspriset var 25 000 dollar. Nu har det vinnande budet lagts och det var svindlande 5,15 miljoner dollar, närmare 50 miljoner kronor.

– Dessa har nu blivit en av de mest värdefulla sportsamlarobjekten, precis bakom en Babe Ruth-tröja som såldes för 5,6 miljoner dollar 2019. Golfsamlandet har varit undervärderat i flera år, men inte längre. Och Tiger Woods håller snabbt på att bli sin egen samlarkategori, ungefär som Michael Jordan eller Tom Brady, skriver Golden Age Auctions, som skötte försäljningen.

Den som nu äger klubborna är en amerikan som var villig att lägga en enorm summa för klubborna trots att Tiger Woods agent Mark Steinberg ifrågasatte deras äkthet.

”Vi skulle inte lägga ut något till försäljning som vi inte var helt säkra på.”, har Golden Age Auctions tidigare uppgett.

I augusti förra året såldes Tigers Scotty Cameron Newport 2-putter från 2002, som han bara använde som backup, på auktion för 400 000 dollar.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2022-04-12
UtrustningJärnklubborJernTiger WoodsUtrustning
Rulla till toppen