Nya modeller tar plats i Scotty Camerons Phantom X-familj. Foto: Press

Utrustning

Nya och uppdaterade mallets från Scotty Cameron

Under våren och sommaren genomför Scotty Cameron en rejäl uppdatering av sin populära malletfamilj Phantom X.

Text: Eric Franzén • 2022-03-24 Uppdaterad 2022-03-24

Främst i ledet under det första släppet, som sker den 15 april, återfinns de två helt nya modellerna Phantom X 9 och 9,5. Samtidigt lanseras också uppdaterade versioner av tidigare Phantom X-modellerna 5, 5,5, 7 och 7,5 samt 12. Den sistnämnda är också den enda som kommer med en träffyta i aluminium medan övriga huvuden har precisionsfrästa träffytor i rostfritt stål.

Den 17 juni landar sedan nya modellerna Phantom X 11 och 11,5 samt 5s – vilket är en straight shaft-version av Phantom X 5.

Prislappen ligger på 4 500 kronor för samtliga modeller, som alla har en ny version av Scotty Camerons Pistolero Plus-grepp.

Att Phantom X-familjen blivit väletablerad på de största tourena är ett faktum som genomsyrat Scotty Camerons vidare utveckling av linjen.

– Varje gång jag tar fram en ny putterlinje hamnar de nya modellerna i händerna hos de bästa spelarna i världen. Från tourspelarna från vi en kritisk inblick i vad som fungerar för dem och vad de söker efter. Både övergripande och mer specifikt. Från topplinjens tjocklek till ljudet och känslan i vissa material och metaller som vi använder så vet proffsen vad de vill ha. Och jag har alltid låtit designen präglas av vad de bästa i världen kräver, säger Scotty Cameron i ett pressmeddelande.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-03-24
UtrustningGolfutrustningPuttersScotty CameronUtrustning
Scroll to Top