Tour Response lanseras med nya siktmönstret Stripe.

Utrustning

TaylorMade uppdaterar bollfamiljen

Nya färger och visuella siktmönster samt uppgraderad teknologi står på menyn.

Text: Eric Franzén • 2022-03-18 Uppdaterad 2022-03-18

Inför säsongen 2022 uppdaterar TaylorMade sin bollfamilj med nya versioner av bolagets mer prisvänliga modeller. Störst förändring noteras i Tour Response-linjen, där man nu väljer att införliva mer teknologi som tidigare endast funnits i premiummodellerna TP5 och TP5x.

Främst handlar det om dimplemönstret “Tour Flight Dimple Pattern” som nu också införlivats i Tour Response mjuka uretanskal. Detta ska medföra förbättrade aerodynamiska egenskaper som minskat vindmotstånd. Tredelsbollen använder också samma HFM-manteln som TP5-modellerna vars fasthet möjliggör en större utväxling energi, och därmed ökad bollhastighet, från konstruktionens mjuka kärna.

Tour Response tredelskonstruktion i gemonskärning


Förutom de vita och gula versionerna som den andra generationen av Tour Response lanseras i ska bollen också finnas tillgänglig med det nya visuella siktmönstret Stripe. I likhet med det Pix-mönster som funnits på TP5 och TP5x, baseras det på att skapa en tydlig väg i bollens mitt som enkelt kan linjeras mot målet. I Stripe har denna färgats neongul och dragits runt hela bollen, samt kompletterats med en tunn svart linje på samma radie som logotypen och modellnamnet tryckts på.

Soft Response är TaylorMades mjukaste modell

TaylorMade har också sett över konstruktionen hos sin mjukaste modell Soft Response, som nu har en övergripande kompression på 50 – vilket kan jämföras med den uppmätta kompressionen på 60 hos föregående generation.
För att uppväga den mjuka kompressionen i skal och kärna och skapa en bättre energiöverföring i tredelsbollens design har bollens mantel gjorts något fastare.

Kalea kommer i två nya färgnyanser

Bolaget uppdaterar också tvådelsbollen Kalea som främst ge spelare hjälp med ökad höjd i slagen. Vid sidan av den vita standardmodellen kommer nu också bollen i de två nya färgnyanserna lila och persika.

Samtliga modeller släpps i butik den 18 mars. Priset för Tour Response och Tour Response Stripe ligger på 450 kr per dussin medan Soft Response kostar 350 kr.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-03-18
UtrustningBollargolfbollarTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top