Mizuno släpper nya putters. Foto: Press

Utrustning

FÖRKOLL: Tre nya tyngre putters från Mizuno

Mizunos M.Craft-familj utökas med tre tungviktare.

Text: Eric Franzén • 2022-02-17 Uppdaterad 2022-02-18

Vad är grejen?

Under 2020 landade Mizunos första nya putterserie efter det sena 00-talets samarbete med Bettinardi. M.Craft-familjen utökas nu ytterligare med den nya OMOI-serien. Kännetecknande är att de tre huvudena är av tyngre sort, mellan 370 till dryga 380 gram, i syfte att ge ökad stabilitet och MOI.

Konstruktionsmässigt rör det sig om tre smidda och precisionsfrästa huvuden i 1025 kolstål. Två av modellerna (OMOI 1 och OMOI 2) är av bladkaraktär medan OMOI 3 är en renodlad Malletmodell. För att flytta tyngdpunkten tydligare ner i huvudet används viktmässigt lättare skaft och grepp. Alla tre levereras med två utbytbara åttagramsvikter iskruvade i huvudet samt två par med lösa vikter på 3 och 13 gram.

– Våra tester visade att bladet roterade jämnare genom träffen om mer av klubbans totala vikt placerades i huvudet. Vi adderade upp till 28 gram, beroende på modellen, utan att utöka storleken eller tappa den precisa känslan från M-Craft-Serien. Dessutom särskiljer den sig från de flesta MOI-orienterade putters genom att ge en fantastisk respons från träffytan, säger David Llewellyn, ansvarig för forskning och utveckling på Mizuno.

Vad är priset?

3 499 kronor när de landar i svenska butiker i början av april.

Svensk Golf säger:

Förväntningarna på träffkänslan är stora efter att M.Craft glänste på denna punkt under fjolårets stora test av malletputters. Kan denna kombineras med samma utmärkande stabilitet som exempelvis finns hos Odyssey Tri Hot 5K kan OMOI 1 och OMOI 2 bli spännande alternativ för de som vanligtvis inte lockas av dessa modeller.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-02-17
UtrustningMizunoPuttersUtrustning
Scroll to Top