Anländer till svenska butiker början av mars

Nya putters från TaylorMade

Spider-familjen utökas med fyra nya modeller när GT-linjen presenteras.

Text: Eric Franzén • 2022-01-26 Uppdaterad 2022-01-26

Hela 14 år har nu passerat sedan TaylorMades populära Spider-serie inofficiellt såg dagens ljus, då i form av Monza Spider. Under tiden har vi till stor del förknippat putterfamiljen med stora, stabilitetsfrämjande huvuden med hög MOI samt en flermaterialskonstruktion med en omgärdande stålram.

På senare år har flera designmässiga avsteg skett från den typiska Spider Tour-profilen, vilket i högsta grad också gäller för den nya Spider GT-linjen – där samtliga fyra huvuden släpps i butik den 4 mars.

Spider GT
Kommer med en tunn mittplatta i lättviktsaluminium vilket möjliggör att två stålvikter på 82 gram vardera kunnat flyttas ut mot kanterna i sidovingarna. Syftet är att uppnå ännu mer stabilitet när vi letar oss utanför träffytans mitt, som består av ett Pure Roll 2-inlägg. Lanseras också i en dammodell med vit och blå färgsättning samt med skaft på 33 tum. 
Pris: 4 000 kronorSpider GT Notchback
Ett mer kompakt huvud där tyngdpunkten flyttats framåt, för att underlätta för rörelser där träffytan roteras något mer. Konstruktionens bas är tillverkad i aluminium där två volframvikter på drygt 80 gram vardera placerats ut mot häl och tå för ökad MOI.
Pris: 3 400 krSpider GT Rollback
Kommer i en traditionell halvmåneformad design med tydliga siktlinjer. Tillverkad i aluminium där en 80-gram böjd volframstav flyttar ut vikt till bakpartiet och ut mot sidorna.
Pris: 3 400 kr 

Spider GT Splitback
Har en delad vingdesign med hålrum som fyllts med ett skummaterial som sägs vara snarlikt den SpeedFoam som används i P770- och P790-järnen. Detta dämpar oönskade vibrationer i huvudet och bidrar till en förbättrad träffkänsla, samtidigt som vikt frigörs och ompositioneras ut mot huvudets yttersta omkrets.
Pris: 3 400 kr 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Eric Franzén • 2022-01-26
UtrustningPuttersTaylorMadeUtrustning
Rulla till toppen