Henrik Stenson Eyewear har uppdaterat sina modeller med ny design inför 2022 // Foto: Henrik Stenson Eyewear

Nya uppdaterade modeller från Stenson Eyewear

Nya material och ny design inför säsongen 2022.

Text: Martin Strömberg • 2022-01-13 Uppdaterad 2022-01-13

Ny säsong innebär ofta nya modeller och Henrik Stenson Eyewear utgör inget undantag.

Modellerna känns visserligen igen men de har fräschats upp med ny design och nya material.

Kollektionen består nu av två modellserier: ”Performance” och ”Street”.

Performance

Består av tre olika modeller i olika färger, totalt tio bågar. Här finner vi bland annat Iceman 3.0, Henrik’s signaturmodell. Bågarna kan användas till alla aktiva sporter som golf, padeltennis, löpning, cykelsport, segling med flera.

Street

Street-kollektionen består av ett flertal tidlösa, klassiska bågar och totalt finns tio olika modeller. Alla bågar är tillverkade i acetat och/eller stål och har samma linsteknologi som performancebågarna. De flesta av våra solglasögon är unisex och kan användas av både män och kvinnor. För damer har Stenson Eyewear lanserat en helt ny modell som heter Daisy.

Iceman 3.0 

– Vi har gjort bågen lättare genom att använda mindre material samt adderat en ”cavity” på sidan av skalmen för att ytterligare få ner vikten och göra glasögonen ännu mer behagliga att bära. Alla gummidetaljer är nu tillverkade i en högpresterande gummi/silikon-blandning och är nu utbytbara. Alla bågar levereras nu med en extra mindre näsbrygga för optimal passform om man har ett mindre ansikte, berättar Marius Pedersen, sälj- och marknadschef på Stenson Eyewear.

Linsens undersida har ett rakare avslut vilket ger ett någon mindre sportigt intryck än tidigare modell av Iceman 3.0 vilket i kombination med designändringen i bågen ger ett mer kommersiellt uttryck som för många blir lättare att bära.

Linserna är uppgraderade med en ännu skarpare så kallad Super-HD lins med Powereye teknologi som gör att problem med avståndsbedömning elimineras.

Samtliga linser förutom den grå är kontrasthöjande vilket hjälper till med att läsa onduleringar och lutningar av greenen.

Stinger 3.0

Även Stinger har fått ett något mindre och nättare uttryck än föregångaren vilket gör att den uppskattas av såväl manliga som kvinnliga golfare.

Stinger har två, på undersidan kurvade linser till skillnad från Iceman 3.0 som har en rakare monolins. Detta ger ett något mindre futuristiskt utseende vilken tilltalar många av våra kunder.

Linsteknologin är samma som på Iceman 3.0 där samtliga linser utom den grå är kontrasthöjande. Även denna modell levereras med en extra mindre näsbrygga. Alla gummidetaljer är tillverkade i samma gummi/silikon-blandning som på Iceman 3.0 och är i år utbytbara.

Mer information och modellprogram: Henrik Stenson Eyewear


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2022-01-13
UtrustningGlasögonHenrik Stenson EyewearMarius PedersenÖvrig utrustningUtrustning
Rulla till toppen