Jon Rahm med drivern på Plantation Course 2021. Foto: Getty Images

Jon Rahms otroliga drivertest

Callaways tourchef trodde inte sina ögon när världsettan testade deras nya modell.

Text: Axel Bridal • 2022-01-10 Uppdaterad 2022-01-13

Den 27-årige spanjoren är diskuterbart världens bästa golfare just nu. Han är rankad etta i världen och vann sin första major, US Open, under fjolåret. 

Kanske är Jon Rahm mest känd för sin förmåga att sänka betydelsefulla puttar och alltid leverera runt green, men de dagar då han spelar absolut bäst är han även oslagbar i det långa spelet. 

Under ett drivertest med Callaway skulle Jon Rahm prova den nya Rogue-drivern, Rogue ST Triple Diamond LS, som inom en snar framtid kommer att släppas i butik, och där visade han prov på sin otroliga förmåga att leverera.

Jacob Davidson, Callaway’s PGA Tour manager har under en längre tid jobbat med Rahm. 

– Jag ska vara ärlig, jag förväntade mig inte den show han bjöd på. Det var bland de mest otroliga sakerna jag har sett, säger Jacob Davidson via Golf.com. 

På ett drivertest kommer spinnen variera mellan de olika slagen. Vanligtvis, även för den bästa golfaren, kan den skilja flera hundra om inte tusen RPM (Revolutions Per Minute) från det ena slaget till det andra. En några millimeter sämre bollträff från sweet spot kommer att påverka värdet. 

Men på Callaways drivertest kunde inte Rahm slå annat än perfekta fullträffar. 

– Han svingade bra den dagen, men det var träffar i mitten hela tiden. Han frågade oss om vi behövde en till, “jag kan inte slå den bättre än så”. Sen blev det en tävling för honom på hur många fullträffar han kunde slå i rad, säger Davidson. 

Just spinnen är det som sticker ut mest. Rahm hade en snittavvikelse på osannolika 100 RPMs efter tio slag. 

– Jag har aldrig sett någon slå den så konsekvent mitt i prick, säger Davidson som har sett en och en annan drive i sitt liv. Det är förmodligen något jag aldrig kommer att se igen. Att slå den så bra, även på en range, är i stort sett omöjligt. Det var kul att beskåda det på plats. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2022-01-10
UtrustningCallawayDriversJon RahmUtrustning
Rulla till toppen