Mizuno lanserar de nya Mizuno Pro 2022. Foto: MizunoGolf

Utrustning

Nya järn från Mizuno i början av 2022

MP-serien uppdateras med tre järnmodeller i slutet av januari.

Text: Axel Bridal • 2021-12-09

Mizuno fortsätter med en ny upplaga av MP-serien, Mizuno Pro 221, 223, 225 och Fli hi. Tre järnklubbor och en utilityklubba består den uppdaterade linjen av. Mizuno meddelar att två av dessa klubbor är direkta uppföljare av de tidigare modellerna, men att den tredje är något helt nytt.

– Mizuno Pro 223 innebär förmodligen det största steget framåt av de tre nya järnklubborna. 221 och 225 är förfinade versioner av deras föregångare MP-20 och MP-20 HMB, men 223 är ett nytt koncept. Mer kompakt och mindre än klubban den ersätter.  Smidd med en gömd “micro-slot” från järn 4-7, säger David Llewellyn, Director of R&D for Mizuno. 

Mizuno Pro 221

Bladklubban 

Smidda i Hiroshima, Japan, där Mizuno har producerat sina järnklubbor sedan 1968. Inspirerad av de tidigare bladen i MP-serien, men nu med ett kortare “face” och något tunnare topplinje. 

– Spelare med ett skarpt öga kommer att njuta av de subtila formändringarna, särskilt i 8,9 och pitching wedge, säger David Llewellyn.

Det kommer att gå att köpa 3-PW för 2250 kronor per klubba, men endast för högerspelare, meddelar Mizuno. 

Mizuno Pro 223 

Cavityklubba

Den smidda klubban bär på en Micro-slot, en innovation för att producera hög bollhastighet från ett annars litet klubbhuvud. Järn 8-PW är konstruerade av kolstål och ska optimera precision och kontroll, meddelar Mizuno. 

– Ett bra sätt att se på Mizuno Pro 223 är att vi har krympt JPX921 smidda teknologi till profilen av en av våra små cavityklubbor. Jämförbar med MP-62, MP- 64 eller MP-18Ssc, säger David Llewellyn. 

4-GW tillgänglig för både vänster- och högerspelare för ett pris på 2450 kronor per klubba. 

Mizuno Pro 225

Förlåtande och bladliknande 

Den andra generationen av Mizunos Hot Metal Blade, och är tänkt att vara den klubban som de flesta golfare kommer att spela med.

Järn 2-7 är fyllt med 28.5 gram tungsten för bollflykt och hastighet. I 9-PW är det likt Mizuno Pro 223 kolstål som präglar bladet för precision. 

– Den första Hot Metal Blade var en utvidgning från teknologin på våra hybrid-järn men i ett bladliknande järnset. Den nya Mizuno Pro 225 tar denna profil djupare men ger ännu mer i jakten på bollhastighet, säger David Llewellyn.  

4-GW, 2649 kronor per klubba, endast för högerspelare. 

Mizuno Pro Fli-Hi

Driving Iron

Klubban är designad för att spelas med ett grafitskaft, och kan ersätta de längre järnen för de som inte vill spela med dem – eller bara användas som ett tryggt alternativ från tee. Till skillnad från Mizuno Pro 225 har de ett längre klubbhuvud, mer offset och en bredare sula. 

– Under de senaste säsongerna har vi uppmärksammat två typer av tourspelare. De som använder långa järn-hybrider för att träffa greener och andra som använder dem för att pricka fler fairways. Med Mizuno Pro 225 och Fli-Hi har vi möjligheter för båda, säger Jeff Cook, PGA Tour-manager, Mizuno

Tillgänglig i 2-4, endast högerspelare, för en kostnad på 2849 kronor per klubba. 


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Axel Bridal • 2021-12-09
UtrustningMizuno
Scroll to Top