John Daly har också uttalat sig om driverskaftets längd och varför den inte ska förkortas. Foto: Getty Images

"Inget sunt förnuft!"

Daly ger sig in i längddebatten

Att förkorta driverskaftens längd är inte rätt väg att gå för att minska slaglängden, menar John Daly.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-31 Uppdaterad 2021-08-31

Förra veckan var Phil Mickelson upprörd. Efter att ha hört rykten om att USGA vill korta maxlängden på ett driverskaft tog han till sociala medier för att berätta varför det var en så dålig idé.

Rory McIlroy höll med. Likaså Thomas Björn.

Nu har ytterligare en spelare, Jonh Daly, berättat vad han tycker om idén att ett driverskaft inte får vara längre än 46 tum. Han menar nämligen att det inte är skaftet som ska ändras, utan golfbollen.
– Jag håller helt med dig broder men varför ändrar de inte den billigaste delen av utrustningen … golfbollen. Inget sunt förnuft!

Ett lite smålustigt uttalande från John Daly, då hans framgång till stor del kommit från hans extremt långa golfslag. Han var den längst slående på PGA Tour i elva säsonger.
I februari meddelade USGA att man skulle se över tre saker för att få bollen att flyga kortare, vilket i sin tur gör att fler klassiska golfbanor kan vara värdar för tävlingar. Den ena var att korta driverskaftets längsta tillåtna längd till 46 tum från 48. En annan var att se över hur man mäter en drivers “trampolineffekt” och den tredje att se över hur golfbollar testas för att se hur långt de flyger.

Samtidigt har inga offentliga uttalanden i närtiden gjorts av USGA, vilket gör det lite underligt att de stora profilerna just nu reagerar. Kanske kan det vara så att nya regler är i antågande och att de ryktena kommit ut? Den som lever får se (och antagligen slå kortare golfslag).


Text: Jesper Johansson • 2021-08-31
UtrustningJohn DalyUSGAUtrustning
Scroll to Top