Utrustning

Nya wedgar från Ping

Pings nya wedgar är inspirerade av tourspelare och skapade med deras hjälp. Samtidigt ska spelare på alla nivåer ha nytta av de nya vapnen.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-25 Uppdaterad 2021-08-25

Ping har tidigare presenterat en helt ny järnserie kallad i59. Till dessa kommer också helt nya wedgar från utrustningstillverkaren. Ping Glide Forged Pro heter de nya stickorna som kommer med två olika slipningar och flera olika loftalternativ för att passa spelare som förlitar sig på precision och kontroll. Som spelarna på touren, till exempel.
– Det är en wedge för ”shot makers” och våra ingenjörer har fokuserat på varje design-aspekt. Wedgarna är något kortare häl-till-tå med en rundad profil för att ge spelarna möjlighet att slå bollen med kontroll och precision. Vi har även använt en ny behandling av träffytan för att förbättra friktionen. Detta leder till bättre kontroll över spinn och bollflykt. Det är en snygg klubba med fantastisk känsla som presterar på allra högsta nivå, säger John K Solheim, Pings President.

Pings ingenjörer har tagit fram de nya wedgarna med input från tourspelare för att skapa wedgar som verkligen fungerar runt greenerna. Med ett 8620-kolstål ökar känslan och med ett blad som är en gnutta kortare från tå till häl kommer wedgarna också kännas enklare och mer formbara.

Träffytan är precisionsfräst och med en ny textur på bladen, kallad Emery Blast, skapas mer friktion och interaktion mellan klubban och bollen för mer spinn och lägre flykt.

Kompakt tour-inspirerad design

I samråd med tour-spelare designade PING:s ingenjörer Glide Forged Pro för att tillgodose spelare som lägger stor vikt vid spelet runt green. Klubbhuvudet i smitt 8620 kolstål, som är något kortare häl-till-tå, skapar en bra känsla bakom bollen, vilket i sin tur ger spelarna självförtroendet att utföra alla olika typer av slag.

“Vi vet att den här typen av spelare är väldigt noga med utseendet på sina wedgar. Det första intrycket när de tittar ner på klubban är oerhört viktigt”, säger Solheim. “Feedbacken från våra spelare och tränare hjälpte verkligen till i processen med att designa Glide Forged Pro. Den ligger fint bakom bollen och inspirerar dig verkligen att göra det mesta av alla slag.”

Loften på 50º och 52º har hjulskurna spår med en sidovägg på 20º för att optimera prestandan på fulla slag. Loften 54º – 62º  är frästa med en 28º sidovägg och snävare radie för mer spinn runt green och från sanden. Hydropearl 2.0 kromfinishen bidrar till konsekventa resultat i alla slags förhållanden.

Nya Glide Forged Pro kommer med två olika sulor och i en mängd olika loft för att se till att alla golfare kan hitta wedgar som passar deras spel och sving.

Specifikationer

Material/tillverkningsprocess: Huvud i smitt 8620 kolstål, precisionsfrästa träffytor och skåror, Emery Blast behandling på träffytan, Hydropearl 2.0 finish.
“S” grind loft/bounce-alternativ: 50º/10º, 52º/10º, 54º/10º , 56º/10º , 58º/10º, 59º/8º (EYE2), 60º/10º
“T” grind loft/bounce-alternativ: 58º/6º, 60º/6º, 62º/6º

SKAFT:  PING Z-Z115; PING AWT 2.0 (R, S, X), PING Alta CB Slate (SR, R, S)
VALBARA SKAFT: Dynamic Gold (S300, X100), Dynamic Gold 105 (R300, S300), Dynamic Gold 120 (S300, X100), KBS Tour (R, S, X), NS Pro Modus 105 (R, S, X), Elevate 95 (R, S), Project X LS (6.0, 6.5)

STANDARDGREPP: Golf Pride Tour Velvet 360

Pris: 2 400 kronor med stålskaft, 2 500 kronor med grafitskaft.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-25
UtrustningPingUtrustningWedgar
Scroll to Top