Adidas har ett nytt mer miljösmart material i en ny golfkollektion.

Bättre för miljön

Adidas lanserar ofärgade golfskor

Adidas har tagit fram ett nytt – obehandlat – material. Detta ska göra att klimatavtrycket för skorna minskar utan att prestandan sviker.

Text: Jesper Johansson • 2021-08-17 Uppdaterad 2021-08-17

Adidas arbetar hårt för att visa sig vara ett företag som bryr sig om klimatet. Deras senaste lansering inom golfen innebär därmed golfskor helt utan färgämnen, utan bara tygets grundfärg.

Kollektionen heter “No-Dye” och är skapad för att man inte ska använda sig av de normala färgningsteknikerna som innebär en stor vattenmängd. Genom att fokusera på materialets naturliga utseende använder Adidas mindre vatten och mindre energi går åt. Den nya metoden att ta fram skornas tyg kommer att användas på företagets ZX Primeblue- och ZG21 Motion-modeller som finns för både damer och herrar.
– Eftersom vi skapar så många produkter försöker vi alltid att förbättra vårat klimatavtryck och det innebär att se över hur vi använder oss av färger och vatten. Det naturellt färgade tyget kräver en efterbehandling för att ha samma kvalitet men trots det används bara 60 procent vatten och energi.
– Vi jobbar kontinuerligt för att reducera vårt avtryck på klimatet när det kommer till våra produkter. Med den här kollektionen ger vi golfare ytterligare en anledning utöver stil och prestanda att må bra över skorna de bär, säger Masun Denison, global director of footwear, Adidas Golf.

Skorna kommer att vara tillgängliga via Adidas hemsida och i utvalda butiker från och med 20 augusti. Priset är ännu oklart.


Text: Jesper Johansson • 2021-08-17
UtrustningAdidasGolfskorSkorUtrustning
Scroll to Top