Intressant nyhet från Bushnell kommer i höst.

Utrustning

Bushnell lanserar launchmonitor i höst

Samarbetar med Foresight Sports i nya Bushnell Launch Pro.

Text: Olof Åsgård • 2021-07-22 Uppdaterad 2021-07-22

Inom golf är Bushnell mest kända för sina högkvalitativa laserkikare och gps-enheter. Nu meddelar bolaget att de kommer lansera en personlig launchmonitor till hösten. Tekniken hämtas från framstående Foresight Sports som är ett av de största bolagen när det kommer till launchmonitors och simulatorer. Nya enheten heter Bushnell Launch Pro och i nuläget vet vi ingenting mer än namnet. Men eftersom det handlar om Bushnell och Foresight bör Launch Pro vara en högklassig produkt. 

Marknaden för personliga launchmonitors ökar. Senast för två veckor sedan kom nyheten om Garmin R10 – en enhet för vanliga golfare som fångar både boll och klubba. Tidigare har de flesta launchmonitors som inte kostar skjortan främst fokuserat på bollflykt medan storfräsare som TrackMan och Foresight haft enheter för över hundra tusen kronor som även fångar upp klubbhuvudets vinklar och rörelser. 
Exakt vad Bushnell Launch Pro klarar av återstår att se. Av den mystiska bilden att döma ser det dock ut som att Launch Pro kan mäta svingspår och att klubban kom utifrån och in.     

Kommentar:
Att Foresights kamerateknologi är bra på att fånga bollar vet vi men för att kunna hävda sig på den här delen av marknaden måste det till något mer än perfekta boll- och längdsiffror. Så förhoppningsvis kommer Launch Pro tillhandahålla mycket data om klubban. Bushnell brukar inte placera sig på den nedre halvan av prisskalan med sina golfprodukter. Att de skulle göra det med Launch Pro håller vi som högst osannolikt. Därför blir det än viktigare att den här enheten kommer med något extra och som vi inte sett tidigare. 

Bushnell Launch Pro
Pris: Ingen prisuppgift än.
I butik: Planerad lansering hösten 2021.  


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Olof Åsgård • 2021-07-22
UtrustningBushnellElektronikForesight sportsÖvrig utrustningUtrustning
Scroll to Top