media-JT putter

The Open

Världstrean byter putter inför The Open

Vill förbättra sig på greenerna – ligger 107:a enligt statistiken.

Text: Martin Strömberg • 2021-07-13 Uppdaterad 2021-07-13

De flesta tourproffsen är väldigt försiktiga med att byta putter i första taget och många spelar ofta samma putter i många år.

Men inför Scottish Open valde världstrean, Justin Thomas, att byta ut sin Scotty Cameron Futura X5 och mycket talar för att hans nya val, en modifierad variant av Scottys Phantom X5, som fått en skaftinfästning som påminner om Scotty Camerons Newport 2, hamnar i bagen under The Open på Royal St. George´s.

– Vi gav honom lite olika modeller att testa med olika längd, vinklar och placering av hoseln och han hittade en som gav honom en bra känsla i uppställningen och rent visuellt, berättar Scotty Camerons tourtekniker, Drew Page, för golf.com.

Justin Thomas har trots att han konstant presterat bra resultat och varit i toppen av världsrankingen under flera år aldrig lyckats fullt ut på greenerna. En svaghet han nu vill försöka förbättra.

Under 2021 är han på plats 10 när det gäller Shots Gained totalt på PGA Tour men bara på plats 107 när det gäller Shots Gained puttning. Samma siffra de två senaste säsongerna är plats 112 (2020) och plats 144 (2019).

Justin Thomas slutade på delad åttondplats i Scottish Open med sin nya putter och amerikanen snittade 28.5 puttar per rond på The Renaissance Club.


Text: Martin Strömberg • 2021-07-13
UtrustningJustin ThomasThe OpenTournyttUtrustning
Rulla till toppen