TaylorMade lanserar ny minidriver

En klassiker är tillbaka i ett modernt format. TaylorMade kommer i mitten av juli lansera sin 300 Mini Driver.

Text: Jesper Johansson • 2021-07-07 Uppdaterad 2021-07-07

Det har gått 20 år sedan TaylorMade lanserade en driver-serie kallad ”300”. Där och då gjorde man någon slags minirevolution inom golfutrustning då man i samma lansering visade tre olika driverhuvuden. Modellerna hette 300 Ti, 320 Ti och 360 Ti.

Idag är det snarare standard för utrustningstillverkarna att ta fram drivers av olika slag för att alla inte kan passa alla spelare. Detta hade kanske inte skett om det inte vore för TaylorMades 300-serie en gång i tiden.

Därför blir en utrustningsnörd lite varm i hjärtat när hen ser att TaylorMade har tagit tillbaka sin 300-driver för att skapa ett koncept och en annan variant för spelare som kanske inte trivs med de stora klubbhuvuden vi ser som standard på drivers idag. Dessutom kan vi glädjas åt att den omderna varianten på drivern har stilistiska drag hämtade rakt ifrån originalet.

Men för dig som är intresserad av att köpa drivern finns det några saker att tänka på. Den här ger inte maximal distans. Inte heller ultimat kontroll. För att förbättra de värden finns det betydligt mer förlåtande drivers att kika lite på. Och för en klubba som du med större säkerhet ska kunna slå från gräset är en fairway-wood eller en hybrid rätt väg att gå.

Nej, TaylorMades minidriver ska väl vara något slags mellanting. Det kortare skaftet ska ge lite mer kontroll genom svingen jämfört med en driver. Samtidigt ska bollen flyga lite längre än med en traditionell wood.

I en paketering som påminner om originalet har dock TaylorMade lyckats få in en hel del ny teknologi. En lätt krona, twist face, speed-pocket och en V-formad stålsula för att nämna några av uppgraderingarna till årets upplaga.

16 juli kommer den till butik. I dagsläget är svenska priset oklart. I USA kommer den gå loss på 400 dollar, ungefär 3 400 kronor. Så det är väl där någonstans den hmanar även i Sverige får vi anta.


Text: Jesper Johansson • 2021-07-07
UtrustningDriversTaylorMadeUtrustningWoods
Rulla till toppen