Cobra King Vintage Stingray.

Utrustning

Cobra: ”Vill utmana de stora puttermärkena”

Cobras marknadschef Martin Willners om bolagets nysatsning på putters.

Text: Olof Åsgård • 2021-05-19 Uppdaterad 2021-05-19

För första gången på 15 år kommer Cobra med nya putters. Dessa har delats upp i två serier – King 3D Printed och King Vintage. Vi tog ett snack med Martin Willners, marknadschef för Cobra Puma Golf i Norden, om bolagets putternyheter.

Det var ganska längesedan vi fick se nya putters från Cobra. Spännande tider? 
– Jag tror att det här kommer att bli årets snackis när det gäller golfklubbor. Tekniken och prestandan är helt unik, och att Cobra, som egentligen inte är ett puttermärke, kommer med den största innovationen inom putters på många år är nog överraskande, säger Martin Willners till Svensk Golf.

Vad tror du om mottagandet?
– Responsen från våra återförsäljare, som ofta är duktiga pros, har varit fantastiskt positiv så vi är säkra på att de kvantiteter vi får hem i år kommer att sälja slut ganska snabbt. Ser vi det lite mer långsiktigt, så tror vi att Cobra inom 3–4 år kommer att vara ett av de största puttermärkena i Norden. Vi tror att 3D Printed Series kommer att få mest intresse trots att de är en tusenlapp dyrare än Vintage Series, tekniken med 3D-printing ger så stora fördelar och en putter byter du inte så ofta så den kan få kosta lite mer. Vintage Series kommer att locka de som vill ha en putter med ett klassiskt utseende, men som samtidigt vill få känslan och rullen med SIK Face. 

Cobra har använt 3D-teknologi för att tillverka en lätt gallerverkskonstruktion.

Varför kommer den här satsningen nu? 
– Många har frågat efter Cobra-putters de senaste åren, men vi har inte bara velat göra putters som alla andra. Vi har letat efter teknologier och innovationer som verkligen kunde ta puttern till nästa nivå och sätta Cobra som ett innovativt puttermärke. Och när 3D-printing kom insåg vi att det här är tekniken vi har letat efter. Alla puttertillverkare vill ha en lätt, men också vridstyv, kärna att bygga runt. Att 3D-printa en gallerkonstruktion i nylon ger just detta, och vi har jobbat de senaste tre åren med att utforska den här tekniken.

LÄS MER: 3D-teknik i Cobras första puttersatsning på 15 år

Prismässigt lägger ni er strax under de dyraste – vilka är närmaste konkurrenterna? 
– Vi siktar på att utmana de stora puttermärken – Odyssey, Ping och Taylormade. Men vi gör det inte med pris, utan med att erbjuda putters som är betydligt mer förlåtande än vad som finns idag. Plus den unika träffytan från SIK Putters som gör att bollen startar med samma launch oavsett om du slår ner eller upp på bollen när du puttar. Hög MOI ger dig raka puttar, SIK Face ger dig konstant rull. En svårslagen kombination på greenen.

Har Bryson DeChambeaus samarbete med SIK underlättat satsningen? 
– Ja, Bryson presenterade SIK:s teknologi för våra utvecklare. SIK sitter på en riktigt bra idé, och när vi fick licensiera den och dessutom göra en insert i aluminium istället för i fräst stål för att få till en mjukare känsla var det bara att börja jobba tillsammans. Bryson är en av världens bästa puttare, men han är också en person som förstår vad teknik kan göra för utrustningen. Så när han inte bara ställer sig bakom SIK:s teknologi, utan även går in som delägare så känner vi oss säkra på att det här är en bra teknologi.Text: Olof Åsgård • 2021-05-19
UtrustningCobra/PumaPuttersUtrustning
Scroll to Top