TaylorMade har återigen bytt ägare. Foto: Getty images

Utrustning

TaylorMade blir sydkoreanskt

2017 sålde Adidas TaylorMade. Fyra år senare byter varumärket åter ägare. Den här gången för en betydligt högre summa.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-12

KPS Capital Partners köpte TaylorMade Golf från Adidas 2017 för 425 miljoner dollar. Nu har de sålt utrustningstillverkaren – för 2 miljarder dollar.

Det är den sydkoreanska firman Centroid Investment Partners som köpt klassiska utrustningstillverkaren. Centroid Investment Partners bildades 2015 och har sedan dess bland annat köpt och omhändertagit South Springs Country Club, vilket gör att de har viss golfkoppling.

TaylorMade, som bildades 1979, fick ett rejält lyft i och med golfboomen 2020 vilket gjorde att de hade hela 2,81 miljarder dollar i intäkter, 10,1 procent mer än 2019. Det var det tredje högsta resultatet sedan Golf Datatech började mäta industrin. Bara 2008 och 2007 hade högre intäkter.
– Vi är väldigt exalterade över att kunna investera i en global ledare inom golf. Industrin upplever för tillfället hög efterfrågan och fler deltagare med starka långsiktiga möjligheter över hela världen. TaylorMade är ett ikonisk varumärkemed fortsatt momentum över alla golfutrustningskategorier och regioner, speciellt i Korea och Asien i stort. Vi ser fram emot att arbeta med TaylorMades vd David Abeles och hans exceptionella ledningsgrupp för att fortsätta se en tillväxt, säger Jinhyeok Jeong, grundare och vd av Centroid Investment Partners.

TaylorMade har på senare år skördat stora framgångar såväl bland amatörer som hos proffsen med flera starka namn i sitt stall. Inte minst på LPGA Tour, som är enormt stort i Sydkorea.
– Uppgörelsen är en viktig milstolpe då vi fortsätter bygga varumärkets framtid över hela världen. Försäljningen av TaylorMade intresserade ett enormt antal företag och vi kom fram till en uppgörelse som reflekterar den otroliga prestation vårt företag sysslar med idag samtidigt som vi ser framåt, säger TaylorMades vd David Abeles.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-12
UtrustningTaylorMadeUtrustning
Scroll to Top