Stan Smith och hans klassiska tennissko är nu skapad för golf.

Mode

Klassiska tennisskon nu tillgänglig till golfbanan

För dig som vill ha en golfsko som fungerar lika bra till jobbet eller i kön på mataffären finns nu ett ypperligt alternativ. Adidas klassiker, Stan Smith-skon, finns nu i en golfvariant.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-27 Uppdaterad 2021-04-27

Under Masters Tournament fick vi för första gången se en Adidas Stan Smith-sko gjord för golfbanan. Men den var då grön och specialanpassad till klassiska tävlingen på Augusta National.

Nu kommer den dock i sitt originalutförande – med vitt läder och gröna detaljer. Och jo då, även den här skon kommer med kiltie, en avtagbar ”flärp” på toppen av skon.

Adidas Stan Smith-tennisskon användes på tennisbanan för första gången 1978 och den var då det senaste inom skoteknologi med sin läderovandel och sula i gummi. Med dagens mått mätt är det dock en diskret och närmast minimalistisk stil, vilket högst troligt gjort den till den tidlösa klassiker skon är idag.

Skon används numer i street-modet till ett par jeans snarare än på golfbanan men i en limiterad upplaga kommer man nu kunna använda en speciellt anpassad version av skon till golfbanan.

Den gröna varianten som togs fram lagom till Masters Tournament sålde slut direkt. Den nya, vita, versionen borde vara lika populär.
Med en ovansida som till 50 procent består av återvunna material är golfskon helt vattentät. Med strategiskt placerade ”kuddar” i mellansulan menar Adidas också att man skapat en väldigt bekväm sko att gå i. Den är spiklös men har en sula inspirerad av den klassiska tennis-stilen vi sett på originalet. Och med den avtagbara kiltien kan man också bära ett par skor som andas 1970-tal.

”När vi pratade om att ta den här skon till golfen var den vit-gröna färgkombinationen ett måste i vår planering. Stan Smith-skon är känd över hela världen på grund av sin mångsidiga användning inom mode, så vi förväntas ge golfare samma stil och mångsidighet på väg ut till golfbanan, dessutom på ett hållbart sätt, säger Masun Dennison, Adidas Golfs ansvarige för skor över hela världen, i ett pressmeddelande.

Skon kommer att finnas att köpa på Adidas hemsida och i vissa utvalda butiker från och med 1 maj.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-27
UtrustningAdidasGolfskorSkor
Rulla till toppen