Adidas lanserar Masters-skor lagom till årets första herrmajor.

The Masters

Adidas lanserar Masters-sko

Stan Smith är en av världens mest ikoniska skor. Nu gör de entré på golfbanan i samband med årets Masters Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-05 Uppdaterad 2021-04-05

Adidas klassiska Stan Smith-skor är en av de mest ikoniska skorna i världen. Från början skapades den för tennis och bars av Stan Smith själv, men sedan dess har den levt sitt egna liv. Den har varit en del av street-modet i många år och har sedan och nu tar den sig också ut på golfbanan.

Den klassiska designen är kvar på golfvarianten men några förändringar har skapats. Dels för att passa in bättre på Augusta National, dels för att stoppa överanvändandet av plast. Ovandelen är skapad i Adidas Primegreen-material vilken innebär att det till minst 50 procent består av återanvända material.

Golfvarianten av skon har en spiklös sula i gummi med ett greppmönster inspirerat av den originella designen och det kanske mest iögonfallande är den avtagbara, vita, kiltien som har en guldfärgad bollmarkör. Detta för att ge en tydligare golfprofil på skon och samtidigt se tillbaka på den tid då skon faktiskt uppfanns. Det klassiska fotografiet på Stan Smith själv är också uppdaterad till den här versionen, då han på de här golfskorna har en keps.

Vad skon kommer att kosta är inte bekräftat men den kommer att finnas till försäljning via Adidas egna hemsida från och med 7 april. Bekräftat är att Dustin Johnson, den regerande mästaren, kommer att bära skorna under årets upplaga av majorn. Om han kommer att använda sig av kiltien återstår att se. Vad vi däremot ser fram emot att se är en insats av amerikanen som är bättre än den skådisroll han hade i den nyligen publicerade filmen på Adidas Golfs Instagram.


Text: Jesper Johansson • 2021-04-05
UtrustningAdidasGolfskorSkorUtrustning
Scroll to Top