Utrustning

Gravidkläder till golfbanan – svenska varumärket anpassar kläderna till kroppen

Med ett designteam till 100 procent bestående av kvinnor har Röhnisch tagit fram en vår- och sommarkollektion som till 100 procent är anpassad efter kvinnokroppen.

Text: Svensk Golf • 2021-03-29 Uppdaterad 2021-03-30

Svenska Röhnisch har lanserat sin vår- och sommar-kollektion för golfbanan. Varumärket skapar damkläder och fokus i årets kollektion är att fortstätta ha funktion och komfort nära hjärtat samtidigt som designen ska vara modern, kontemporär perfekt skapade för den kvinnliga kroppen och dess behov.

Och med hållbarhet som ytterligare ett fokus har Röhnisch tagit fram en kollektion som till 75 procent är framtagen genom återanvända material. De säger också att målet är att nå 100 procent återvunna material senast 2025.
– Vi är väldigt stolta över att fortsätta pusha våra hållbarhetsambitioner, detta också genom att välja material och stil som håller över mer än en säsong. I en seriös tid med en pandemi och klimatförändringar över hela världen har allas uppmärksamhet. Behovet av att röra på sig och uppskatta en aktiv livsstil har därmed aldrig varit större. Hoppfullhet är ett viktigt meddelande i vår golfkollektion, säger Jeanna Giray, Design and creative director på Röhnisch i ett pressmeddelande.

Hela kollektionen är framtagen med ett stort antal innovativa material, utvecklade för rörelse oavsett kroppstorlek. Oavsett om det är en pikétröja eller en kjol är alla delar av kollektionen framtagna för att passa kvinnors specifika former, egenskaper och behov.

Som en del av detta har Röhnisch för första gången tagit fram golfkläder för gravida. Kollektionen består av kjolar, byxor och skorts. Dessa plagg är framtagna för att passa de kvinnor vars mage växer samtidigt som de vill hålla sig aktiva. Kollektionen innehåller också det Röhnisch kallar en “PMS Capsule”, eller “Infinite Flex”. Det är en produkt som är skapad för att man ska kunna ändra storlek på grund av kroppens dagsform.
– Vårt designteam består till 100 procent av kvinnor och vi lägger våra resurser på att se till att våra produkter passar alla möjliga kvinnliga former under olika steg i livet och nu även under olika tider av månaden. För oss är det ett mysterium varför kvinnor ska behöva kompromissa gällande att hålla sig aktiv bara på grund av kroppens naturliga förändring, säger Giray.


Text: Svensk Golf • 2021-03-29
UtrustningGolfkläderRöhnischUtrustning
Scroll to Top