Goatlane Major Edition kommer med ovandelar i grönt läder eller mocka.

Augustavibbar

Mastersfeber? Här är skon för dig!

Mastersgröna skor med Tigerröd accentfärg på hälen. Behöver vi säga mer?

Text: Oskar Åsgård • 2021-03-19 Uppdaterad 2021-03-19

Hör du också redan Mastersjingeln på repeat i bakhuvudet. Vi förstår dig. Den här årstiden, när det lackar mot påsk och våren börjar tina upp golfbanorna känns det närmast som att blodet som rinner i våra golfvener skiftar färg från rött till Augustagrönt.

Så hur kan du göra för att komma in i den rätta Mastersstämningen just nu? Tja, ett sätt är ju att surfa in på youtube och kolla igenom gamla finalrondssändningar från The Masters.

Ett annat kanske är att handla lite Mastersinspirerade plagg. Ett hett sådant är nyetablerade svenska företaget Goatlanes ”Major Edition”-skor.

– Major Edition är en hyllning till The Masters som för många golfare är den mest efterlängtade majorn. 2019 hade jag förmånen att vara på plats på Augusta National tack vare en inbjudan från min kusin, tourproffset Henrik Norlander. Även fast Goatlane ännu inte lanserat sin första sko vid den tidpunkten började jag redan skissa på hur en Major Edition-sko skulle kunna se ut. Den röda färgen på hälen är en hyllning till Tigers röda söndagspiké, men även Mastersloggan har ju ett stänk av rött i sig, säger Gustav Schauman, grundare av Goatlane.

Majorskorna kommer med ovandelar i antingen läder eller mocka och finns i storlekar från 37–46. Prislappen är 2 500 kronor och det finns bara 60 par så det är först till kvarn som gäller för den som vill följa The Masters i nya dojor. Skorna hittas på goatlane.com.


Text: Oskar Åsgård • 2021-03-19
UtrustningAugusta NationalGoatlaneGolfskorThe MastersUtrustning
Rulla till toppen