Måttfullt

Nya GPS-enheter från Garmin

Tre nya enheter har lanserats av Garmin inriktade på oss golfare. I tre olika prisklasser finns här något för de allra flesta.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-17 Uppdaterad 2021-03-17

Om du använder dig av en GPS-enhet idag är chansen stor att Garmin producerat den. Nu har företaget tagit fram tre nya produkter inriktade mot oss golfare.

Approach S42 – en smartklocka, Approach S12 – en golfklocka samt Approach G12 – en handburen GPS-enhet.

Genomgående för de nya approachenheterna är att de erbjuder en extra lång batteritid, vilket är en välbehövlig uppdatering. Dessutom har de två enheterna du använder på handleden stöd för företagets egna klubbspårningssensorer. De är också kompatibla med Garmin Golf-appen, vilket förenklar sättet att ladda upp scorekort, gå igenom sin statistik och mer.
– Våra nya produkter i Approach-serien fokuserar på Garmins kvalitativa teknologi för att hjälpa golfspelare att spela ännu bättre golf samtidigt som du kan vara uppkopplad och tävla mot andra inom golfens community,” säger Dan Bartel, global försäljningschef på Garmin.
– Våra nya Approach-produkter innefattar både en smartwatch, en golfklocka och en handburen enhet och de kommer att förse både nybörjare och erfarna golfspelare med precision, stil och fullt fokus på detaljerna i varje sving.

Men vad skiljer de tre modellerna åt då? Här är en genomgång.

Approach S42

Garmins smartklocka är tillverkad i lättviktsmaterial, har en färgskärm som är enkel att läsa av samt en mer slimmad design. Detta gör att man, beroende på tycke- och smak förstås, kanske även kan ha den här klockan till vardags. Modellen använder sig av AutoShot som automatiskt registrerar dina slaglängder. Dessutom ger den dig de viktigaste notiserna för att du inte ska missa något från det som händer utanför banan. Dessutom finns aktivitetsmätning som inkluderar steg, sömn, kalorier, vibrationsaviseringar, rörelsestapel och inbyggda sportprofiler.
Vid golfspelande håller batteriet i upp till 15 timmar. Och som smartwatch behöver du bara ladda den var tionde dag.

Pris: 3 500 kronor


Approach S12

Den här golfklockan passar dig som är relativt ny ute på golfbanan eller bara spelar någon gång då och då, skriver Garmin i sitt pressmeddelande. Den kan kopplas ihop med appen Garmin Golf för att då uppdatera de banor du oftast spelar utan att du behöver göra någonting. Med 30 timmars batteritid i GPS-läge är det här en maskin du kan lita på även om du, kanske, glömmer att ladda den då och då.

Pris: 2 400 kronor

Approach G12

Den här handburna GPS-enheten har en tunn, kompakt, design och en högupplöst skärm. Batteritiden är även här upp till 30 timmar och den har samma funktioner som golfklockan ovan. Den har dock inget armband utan ett clip och en rem som gör det enkelt att fästa din enhet på golfbagen eller ditt bälte.

Pris: 1 800 kronor


Text: Jesper Johansson • 2021-03-17
UtrustningElektronikÖvrig utrustningUtrustning
Rulla till toppen