Cobra lanserar järn för den bättre spelaren

Om du har tillräckligt med spel i dig kan de här järnen vara något för dig. Snart finns ytterligare två nya kungar i butik.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-04 Uppdaterad 2021-03-04

Tillhör du kategorin av bättre spelare och är i behov av nya järn? Se hit!

Cobra har nämligen lanserat en ny serie järnklubbor riktade till just den lite bättre spelaren. Tre olika modeller med olika prestanda gör att många spelare kommer hitta vad som passar och för den som är noga med utseendet finns det också anledning att spana in två av de här modellerna, då de har en läcker kopparfinnish.

Men det är förstås mer än ett läckert utseende som Cobra tagit fram. Här kommer information om de tre järnen.

King RF Forged MB Copper Irons

Har du koll på Rickie Fowlers RF Proto Irons som introducerades tidigare i år? (Om inte kan du läsa mer här). De här järnen är en vidareutveckling av den modellen, vilket du kan se då RF-logon återfinns även här. Det ska, enligt Cobra, signalera att Rickie Fowler varit engagerad i utvecklingen, designen och finishen även på de här järnen.

För att ge spelarna som behärskar de här järnen den mjuka känsla de eftersträvar har Cobra smitt varje klubbhuvud fem gånger. Träffyta och skåror är CNC-frästa spinnvärdena och precis som Fowlers järn har de här wolfram-vikt i tån för att placera tyngdpunkten bakom sweetspot. Detta för en renare känsla och bättre respons. Cobra säger att de här järnen endast kommer till högerspelare och är för de som söker den renaste av känslor vid bollträff och respons upp i händerna som bara en bladklubba kan ge dig.

Pris: 14 000 kronor(4–PW).
Järnen kommer med KBS C-Taper 120-stålskaft och Golf Pride Tour Velvet Align Connect-grepp.


King Tour Mim Irons

De här järnen är för de som söker känsla och precision samtidigt som de har de förlåtande egenskaperna en cavity back-design ger dig. Precis som på MB-modellen är tyngdpunkten rakt bakom sweetspot vilket ger dig all respons du söker. Mim-materialet som järnen är skapade av ger en mjuk känsla och tillsammans med en TPU-insats placerad bakom träffytan dämpas vibrationer för en mjuk och solid känsla. Känslan ska vara så god att den enligt Cobra matchar eller till och med överträffar traditionella, smidda, järn. Järnen finns för vänster- och högerhänta och görs i spannet järntre till gapwedge.

Pris: 11 000 kronor (5–PW)
Järnen kommer med KBS $-taper 120-stålskaft och Lamkin Crossline Connect-grepp.


King Forged Tec Copper Irons

En ihålig konstruktion i en form som liknar den klassiska muscle back-typen av järn. Så kan man beskriva de här järnens utseende. Den ihåliga konstruktionen har fyllts med ett fast skum för att ge en härlig känsla vid bollträffen och dessutom ska det påverka ljudet vid bollträff. Med en lågt placerad vikt har klubban mer förlåtande egenskaper än sina syskon och dessutom en högre utgångsvinkel. Järnen är för de som söker lite extra längd och mer förlåtande egenskaper.

Pris: 11 000 kronor (5–PW)
Järnen kommer med KBS $-Taper Lite-stålskaft och Lamkin Crossline Connect-grepp.

King Forged Tex Copper och King RF Forged MB Copper är tillgängliga från och med 12 mars. King Tour Mim har funnits i butik sedan i höstas.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-04
UtrustningCobra/PumaJärnUtrustning
Rulla till toppen