Sun Mountain Boom med inbyggda högtalare.

Utrustning

Är det här framtidens golfbag?

Sun Mountain Boom har inbyggda högtalare och plats för alla klubbor förstås.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-26 Uppdaterad 2021-02-26

1980-talets bergsprängare har hittat in i golfen. Sun Mountain Boom vagnbag har inbyggda bluetooth-högtalare som du kopplar ihop med din mobil. 

Att utanför sina egna hörlurar lyssna på musik under ronden är (tack och lov?) inte särskilt vanligt på svenska banor än.  I USA är det annorlunda och på banor som tillåter det – sprutas allt från Bach till The Weeknd ut från trådlösa högtalare i var och varannan golfbil. Ljudkaskaderna försiggår främst i golfbilssammanhang bör kanske tilläggas, eftersom få släpar runt på högtalare till fots. Men Sun Mountains Boom vagnbag kanske gör att den andelen ökar något. 

LÄS MER: Är det här framtidens golfkikare?

Än så länge finns bagen inte till försäljning i Sverige, och enligt Sun Mountains svenska distributör kommer den inte finnas tillgänglig på dessa breddgrader under 2021.

Priset i USA är motsvarande 2 800 kronor. 

Förutom högtalarna finns 13 fullängdsavdelare för klubborna, inklusive ett speciellt putterfack. Bagen har 12 olika fickor, varav en är dedikerad för mobilen så att du enkelt kan byta låt… eller pausa ifall medspelarna klagar.Text: Olof Åsgård • 2021-02-26
UtrustningBagarÖvrig utrustningSun MountainUtrustning
Scroll to Top