Drivertest 2021

XXIO X

Betyg och omdömen om XXIO X i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-25 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 7 900 kr 
Loft 8,5°, 9,5°, 10,5°
Justerbar Nej
Finns den i vänster? Nej

Vi tar uttalet igen: ”Sek-si-oh”. Det exklusiva japanska märket tillverkar alla drivers för hand och med dyra material. Företaget, ledande i hemlandet, har specialiserat sig på att erbjuda klubbor i lättviktsmaterial så att de med allra lägst svinghastigheter får mest hjälp med bollhastighet och höjd. X-modellen riktar sig däremot mer till skickliga spelare och som har lite högre svinghastigheter.

SVENSK GOLF SÄGER

”Det känns nästan som fusk. Jag behöver knappt anstränga mig. Väldigt lättslagen.” Att XXIO gör extremt förlåtande drivers är tydligt och de allra flesta i panelen upplever att de får gott om hjälp, men det gnälls en del om utseendet. Avsaknaden av justerbarhet gör att de skaft och loft som finns att tillgå måste passa som hand i handsken för att den saftiga investeringen ska vara värt det. Men hittar du rätt lär du få valuta för pengarna i form av en pålitlig driver!

FÖR VEM?

Även om den här XXIO-modellen är ämnad för bättre spelare så är det fortfarande de förlåtande egenskaperna som sticker ut. En påtagligt snäll driver, när vi granskar siffrorna. Ger medel till höga bollhastigheter för panelen.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-25
UtrustningDriversDrivertest 2021TestUtrustningXXIO
Rulla till toppen