Drivertest 2021

Wilson Staff Launch Pad

Betyg och omdömen om Wilson Staff Launch Pad i Svensk Golfs drivertest 2021.

Svensk Golf • 2021-02-25

FAKTA

Pris 3 000 kr 
Loft 10,5° 13°, 14°
Justerbar Nej
Finns den i vänster? Ja, 10,5°

Antislice-driver som lanserades förra året. Launch Pad väger lätt (272 gram totalt) och genom att ta bort en justerbar hosel har Wilson kunnat placera en 13 gram tung vikt i hälen för att motverka slice. Ytterligare slicemotverkande egenskaper hittas i en tydlig offset och ett två grader upprätt skaft.

SVENSK GOLF SÄGER

I segmentet för drivers med slicemotverkande egenskaper är Launch Pad en mycket konkurrenskraftig driver, främst för de med låga svinghastigheter. Här hjälper konstruktionen till att stävja sliceskruven men få i vår panel tycker att de får ut tillräcklig längd med Launch Pad.  

FÖR VEM?

Konstruerad med låga svinghastigheter i åtanke. Från cirka 75 mph och nedåt. För den målgruppen kommer Launch Pad tack vare lätt vikt och en tyngdpunktsplacering, som främjar höjd i slagen, att ge bra bollflykt. För den som trivs med att titta ner på ett offset-huvud erbjuds bra slicekorrektion.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET

Scroll to Top