Drivertest 2021

Cobra King Radspeed

Betyg och omdömen om Cobra King Radspeed i Svensk Golfs drivertest 2021.

Text: Svensk Golf • 2021-02-24 Uppdaterad 2021-03-02

FAKTA

Pris 5 000 kr 
Loft 9°, 10,5°
Justerbar Loft, lievinkel och tyngdpunkt
Finns den i vänster? Ja, alla loft

Cobra adderar optimerad viktplacering, Radial Weighting, till sitt framgångsrika speedkoncept. Det innebär att vikter placerats ut på strategiska ställen, långt ifrån klubbans tyngdpunkt, för att öka hastighet och förlåtande egenskaper. Standardmodellen, King Radspeed, med mer vikt långt fram nära träffytan, är tänkt för spelare med svinghastigheter över 100 mph. Kronan i kolfiber har gjorts 13 gram lättare än i föregångaren Speedzone så att mer vikt kan placeras där den gör mest nytta.

SVENSK GOLF SÄGER

En av årets tuffaste? Ja, enligt vår panel är Cobra Radspeed ingen driver som spelare med inkonsekvent bollträff ska ha. De som har hög svinghastighet och bra bollträff får som väntat ut mer i prestanda och uppskattar ärligheten i träffen.

FÖR VEM?

Titta hit om du svingar snabbare än 100 mph, har en konsekvent träffbild och trivs med en driver som kapar spinntalen. Särskilt när du ställer in viktningen i huvudet så att 12-gramsvikten sitter närmast träffytan är det här en riktigt spinndödare. Kan ge riktigt långa slag, men på köpet kommer att den inte blir superförlåtande.

DRIVERTESTET I SIFFROR

55 536 – För varje slag registrerar TrackMan 26 olika mått om träffen och bollflykten. Detta gav oss över 50 000 datapunkter att analysera.

2 136 – Så många drivar slog vår testpanel i Dormys testcenter.

22,8 – Så många meter skiljde det i snitt för paneldeltagarna mellan den driver de slog längst respektive kortast med. Det minsta glappet någon i panelen hade var 16 meter, det största var 35 meter. Med andra ord, det lönar sig att hitta rätt driver!

9,2 – Så många meter slog panelmedlemmarna i snitt med sin egen driver jämfört med den nya driver de slog längst med. Panelen hade i snitt en 4,5 år gammal driver i bagen idag. Den äldsta drivern någon hade var dock från 2005, och den levererade 16 meter kortare slag än den bästa från 2021 års driverkull

LÄS MER FRÅN DRIVERTESTET


Text: Svensk Golf • 2021-02-24
UtrustningCobra/PumaDriversDrivertest 2021TestUtrustning
Rulla till toppen