Mode

J.Lindeberg produktutvecklar – ny lätt kollektion

Funktionella material i en snygg, modig och futuristisk förpackning. Så kan man beskriva J.Lindebergs vår- och sommarkollektion.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-23

Svenska J.Lindeberg har presenterat sin Spring Summer 2021-kollektion och fokus ligger i mångt och mycket på nya material. Med en storsatsning på design och produktutveckling har varumärket skapat produkter i de ultralätta materialen ”Gradient Tech”, ”Active Mesh” och ”Featherlight”. Detta för att göra golfen enklare under de varma dagarna då de svalkar och har extra fukttransporterande förmåga.

”Gradient Tech” är vad som används i J.Lindebergs pikétröjor. En varierande tråd-densitet gör att tröjorna är lättare nedtill, vilket ska ge bättre ventilation samtidigt som en tätare överdel ska ge precis rätt täckning utan att skiftningarna syns i plagget.
Nu är vi inga experter på olika tyger och material, men enligt J.Lindeberg ska detta vara en revolutionerande funktion för alla golfspelare, som de dessutom är själva med att erbjuda.

”Active Mesh” är en ny typ av meshdetalj som är integrerad i andra material för att förbättra luftflödet och transportera bort fukt. Du kan se ”Active mesh” användas i logo-mönster på vissa plagg.

”Featherlight” är ett material som ska ge full täckning av kroppen och samtidigt ge en ultralätt känsla. De lätta plaggen skapade i det här materialet ska ge maximal rörlighet och vara ett material som inte fastnar mot huden och därmed underlättar spel i varma klimat.

Stilen då?
J.Lindeberg säger att de tagit fram en färgstark kollektion som bygger vidare på deras signaturstil ”samtidigt som man tydligt utforskar ett helt nytt uttryck som tar golfspelaren in i modevärlden”. De starka färgerna färgerna, med namn som Lava Orange, Thyme Green, Tropical Coral och Ocean Blue, ska komplettera en mer sober färgskala för ett utseende som både andas retro och framtid samtidigt.Text: Jesper Johansson • 2021-02-23
UtrustningGolfkläderUtrustning
Scroll to Top