Nya Phantom X-modeller från Scotty Cameron.

Utrustning

Scotty Cameron utökar Phantom X-familjen

Två nya och två uppdaterade versioner hittar in i den högteknologiska putterserien.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-09 Uppdaterad 2021-02-09

Scotty Camerons Phantom X-familj lanserades 2019 med tio olika mallethuvuden. Phantom X är förlåtande putters i exklusiva material där stål och aluminium integreras. Varje putter precisionsfräses i en noggrann tillverkningsprocess.

Nu uppdaterar Scotty Cameron linjen genom att utöka med två modeller, Phantom X 11 och Phantom X 11.5. Samtidigt ersätts två modeller, de populära Phantom X 5 och Phantom X 5.5 (som är den som är mest lik den Scotty Cameron-putter som Justin Thomas använder på touren).
Touren har stått för inspirationen i de fyra nya modellerna där mer kompakta former är främsta skillnaden.

De nya versionerna kommer finnas i butik från 26 mars och rekommenderat pris är 4 500 kronor.

Phantom X i korthet

Träffytan och huvudena är gjorda i solitt rostfritt stål. Alla Phantom X-putters är något mer kompakta än sina föregångare i Futura-serien och tillverkaren har arbetat för att skapa behagliga vinklar över bollen för att ge förtroende vid adressering. Med aluminium- och stålkomponenter ska viktfördelningen vara optimal och till årets produktlinje finns fyra nya tourinspirerade modeller med träffyta och huvud i precisionsfräst, solitt, rostfritt stål.

Stabilitetsfördelar med en bladliknande känsla. Det är vad Scotty Camerons fyra nya tourinspirerade modeller vill erbjuda. Varje modell (X 5, X 5.5, X 11 och X11,5) har försetts med stepless-stålskaft för att främja varierande grad av tårotation beroende på modell.

Långa siktlinjer eller enkla siktprickar. Nya Phantom X-modellerna kommer med två helt nya siktalternativ.Text: Olof Åsgård • 2021-02-09
UtrustningPuttersScotty CameronTitleistUtrustning
Scroll to Top