Shane Lowry med nya Z-Star XV.

Ny version av Srixons tourboll i mars

Srixons premiumboll uppdateras med nytt skal och ny kärna

Text: Eric Franzén • 2021-02-01 Uppdaterad 2021-02-01

För två år sedan fanns den nuvarande generationen av Srixon Z-Star XV i Shane Lowrys bag vid segern i The Open. Om någon spelare i Srixon-stallet hugger på majorsegrar under 2021 års säsong lär det dock ske med den nya och sjunde inkarnationen av det japanska märkets tourboll.

Z-Star-linjen består som tidigare av två bollar. Z-Star är den något mjukare tredelsmodellen som genererar något mer spinn runt greenerna – vilket också ökas ytterligare i denna generation som begåvats med ett nytt och tjockare skal på 0,6 millimeter. 

Nya versionen av tredelsbollen Z-Star i genomskärning

Fyrdelsbollen Z-Star XV är något mer distinkt i sin känsla men har uppdaterats med en ny version av FastLayer Core-kärnan för att kunna ge en ännu bättre utväxling för spelare med högre bollhastigheter. 
Både Z-Star och Z-Star XV kommer också med ett nytt dimplesystem som ska optimera de aerodynamiska egenskaperna för både normala förhållanden och mer krävande vind. Skalets Spin Skin-beläggning har också setts över och begåvats med en mer hållbar konstruktion samtidigt som det termoplastiska materialet kan reagera mer flexibelt på skårorna i järn- och wedgar.

Nya Z-Star och Z-Star XV släpps i butik den 22 mars. Pris: 530 kr per dussin.


Text: Eric Franzén • 2021-02-01
UtrustningBollargolfbollarSrixonUtrustning
Rulla till toppen