Shot Scope lägger till strokes gained-statistik i sin slagspårningsapp.

Utrustning

Shot Scope uppdaterar appen med Strokes gained-statistik

Nu kan du se hur alla delar av ditt spel står sig mot proffs och amatörer.

Text: Olof Åsgård • 2021-01-27 Uppdaterad 2021-01-27

Shot Scope, en av de ledande märkena inom slagspårning, säljer gps-klockor ihop med sensorer som du sätter fast i greppen och kopplar till din mobil. I Shot Scopes mobilapp kan du sedan mäta ditt spel och se hur du presterar på banan – slaglängder, tendenser, statistik med mera.

Nu har det skotska företaget lanserat ytterligare en analysfunktion i appen, strokes gained.
Strokes gained introducerades av amerikanen Mark Broadie och har använts på PGA Tour i många år. Kortfattat går det ut på att ge värden på hur spelarna presterar gentemot varandra i olika delar av spelet. Exempelvis kan Henrik Stenson ha tjänat slag gentemot resten av fältet i kategorin inspel (SG: Approach +1,2), men tappat slag i puttning (SG: Putting -1,2).

I ett första steg kommer Shot Scope-användare kunna mäta sig mot tourproffs. Ju fler rundor som registreras desto bättre underlag får Shot Scope för nästa steg i lanseringen. I juni siktar de på att användarna kommer kunna få strokes gained-siffror och analyser för hur de presterar gentemot spelare med samma handicap. Inledningsvis kommer denna funktion endast gälla de med handicap upp till 25 och delas in i grupper, handicap 0–5, 5–10, 10–15, 15–20, 20–25.
– Det här är en viktig utveckling för vår plattform. Vi har lyssnat på användarnas feedback och insett att strokes gained är en viktig del i spelförbättring. Att genom en knapptryckning kunna jämföra sig mot andra kommer hjälpa användarna att identifiera vilka delar av spelet de som behöver utvecklas, säger Shot Scopes VD och grundare David Hunter.


Text: Olof Åsgård • 2021-01-27
UtrustningElektronikÖvrig utrustningShot ScopeStrokes gainedUtrustning
Rulla till toppen