FJ Stratos i den marinblåa herrmodellen, som även kommer i vitt, grått och cognacsfärg.

Utrustning

Footjoy vill få fötterna att mysa i Stratos

Komfort är ledordet när Footjoy lanserar nya modellen FJ Stratos inför årets säsong

Text: Eric Franzén • 2021-01-22 Uppdaterad 2021-01-22

Utseendemässigt är FJ Stratos en skomodell som tydligt kan beskrivas som tidlöst casual. Alltså den typen av sportigt neutral modell som du kan ha på fötterna både på och utanför banan utan att dra till dig suspekta blickar från omgivningen.

Rent prestandamässigt hänvisar modellnamnet till den vibrationsdämpande StratoFoam-lösningen som återfinns i mellansulan. 

Yttersulan bygger på den nya och icke-linjära VersaTrax+-designen där optimalt grepp på olika typer av ytor säkerställs med ett greppmönster som hindrar jord och gräs från att fastna under sulan.  

FJ Stratos kommer i fyra färger för herrmodellen, och lika många för dammodellen. Båda har givetvis samma överdel i ultramjukt Engelskt Pittards-läder.

Dammodellen av FJ Stratos i vitt uförande.

– Vår innovativa mellansula StratoFoam är designad och utvecklad specifikt för golf, där komforten kan liknas vid att gå på moln samtidigt som den absorberar och returnerar energin som utvinns mot marken. Detta gör fötterna mindre utmattade efter ronden, säger Sonny Wiking, försäljningsansvarig för Footjoy i Norden hos Acushnet.

FJ Stratos landade hos svenska återförsäljare under denna vecka, där herrmodellen kostar 2300 kr och dammodellen 2220 kr.


Text: Eric Franzén • 2021-01-22
UtrustningFootJoyGolfskorUtrustning
Scroll to Top