Patrick Reed i sina nya kläder. Foto: Getty images

Utrustning

Reed bryter med Nike – betalar för andra kläder

Patrick Reed, en av golfens största stjärnor, väljer bort pengarna för att istället spela i det han gillar.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-18 Uppdaterad 2021-01-18

Inledningen av ett kalenderår är inom golfvärlden tiden för förändring när det kommer till utrustning och andra kontrakt för spelarna. För de stora stjärnorna innebär det allt som oftast nya feta insättningar på bankkonton. Men så är det faktiskt inte alltid. Det är enkelt att känna hur frisk luften blir när en av stjärnorna väljer en annan väg, väljer att vädra lite genom att bära kläder som hen faktiskt tycker om. På riktigt.

I och med att 2020 blev 2021 har Patrick Reed inte längre ett kontrakt med Nike gällande kläder och skor. Någon förlängning ser det inte heller ut att bli. Reed har nämligen valt att gå en annan, kontraktslös, väg framåt.

Amerikanen har nu nämligen valt att använda sig av G/Fores kläder från skorna hela vägen upp till kragen. Och enligt GolfWRX får han inte betalt för detta. Tvärtom är Reed en så stor supporter av G/Fore att han valde att betala för grejerna själv. Enligt hemsidan har Reed varit en supporter av varumärket under en lång tid och istället för att ta betalt av dem för att bära produkterna på de största golfscenerna har Patrick Reed alltså valt att klicka hem produkterna via nätet. En person inom G/Fore har kommenterat stjärnans byte till deras produkter.
– Vi är glada varje gång någon njuter av våra produkter och även om Patrick inte är en del av vår uppställning för 2021 är vi glada över att få höra att han gillar våra kläder och skor, säger representanten.

Patrick Reed i en av sina nya outfits. Foto: Getty images

Text: Jesper Johansson • 2021-01-18
UtrustningG/ForeGolfkläderGolfskorNikePatrick ReedSkorUtrustning
Scroll to Top