Apex MB. Fortsatt tuffaste modellen när Callaway släpper fem nya Apex-järn.

Utrustning

Callaway släpper fem nya Apex-järn

Ett förlåtande järn tar plats i Apex-serien för första gången.

Text: Olof Åsgård • 2021-01-12

Den exklusiva Apex-serien med smidda järnklubbor uppdateras vartannat år och lagom till säsongen 2021 laddar Callaway Apex-lådan med hela fem olika järnklubbsmodeller – Apex DCB, Apex, Apex Pro, Apex TCB och Apex MB.

Förutom det breda urvalet innehåller årets Apex-järn ett par intressanta nyheter. För första gången under namnet Apex har Callaway skapat träffytorna genom maskininlärning (dock inte i Apex MB). Att låta AI ta över ger unika träffytor beroende på modell och loft och Callaway ska på så vis få till mer hastighet i de mest lättslagna modellerna och mer känsla i de svåra.
Mycket kraft har lagts på att få ut mer vikt i kanterna och nedåt i klubbhuvudet för mer förlåtande egenskaper. I Apex-serien använder Callaway mycket mer volfram (tungsten på engelska) än tidigare. Ibland så mycket som 90 gram volfram, vilket hjälper till att styra och placera vikten där den behövs.

Som vanligt är alla järn med Apex-stämpel smidda i mjukt stål och har de mikroskopiska luftbubblor som lanserades i Rogue-järnen 2018 inbäddade i materialet som hjälper till att dämpa ljud och vibrationer.

Att gränsen mellan närmaste syskon i serien är liten och att alla Apex-järn kostar lika mycket bäddar för sömlösa set som blir enklare att bygga för utprovare.

Vi på redaktionen har fått se ett par av de nya Apex-järnen men har inte haft möjlighet att testa dem utförligt än.

Här är de fem nya Apex-modellerna:

Callaway Apex DCB.
Callaway Apex DCB.

Apex DCB
Pris: 12 000 kronor (7 järn med stålskaft)
En helt ny modell och Apex-historiens mest förlåtande och lättspelade järn någonsin. En bred sula och djup cavityback ska göra DCB enkla att slå. Tidigare har spelare som saknat hastighet och konsekvent bollträff fått leta utanför Apex-världen.
Svårighetsgrad: Lättspelad.


Callaway Apex.
Callaway Apex.

Apex
Pris: 12 000 kronor (7 järn med stålskaft)
Standardmodellen som fått en lägre tyngdpunkt för ökade förlåtande egenskaper. Den nya AI-träffytan ska även generera högre bollhastigheter.
Svårighetsgrad: Lättspelad/Medelsvår.


Callaway Apex Pro.
Callaway Apex Pro.

Apex Pro
Pris: 12 000 kronor (7 järn med stålskaft)
Standardmodellens snäppet elakare storebror som nu särskiljs lite mer än tidigare. Apex Pro riktar sig till bättre spelare och har något mindre offset och huvudstorlek än Apex men ska fortsatt ge mycket hjälp med fart och vara hyfsat förlåtande vid sämre träffar.  
Svårighetsgrad: Medelsvår.


Callaway Apex TCB.
Callaway Apex TCB.

Apex TCB
Pris: 12 000 kronor (7 järn med stålskaft)
En tourinspirerad cavity back för spelare med låg singelhandicap. Liten och kompakt i formen där känslan i träffen fått styra och hjälpande och förlåtande egenskaper fått ge avkall.
Svårighetsgrad: Medelsvår/Svår.


Callaway Apex MB.
Callaway Apex MB.

Apex MB
Pris: 12 000 kronor (7 järn med stålskaft)
Bladmodell för de allra bästa spelarna som söker kontroll och har konsekvent bra bollträff. Nya Apex MB har fått en liten uppdatering från föregående modell (Apex 19 MB), i bak sitter en ny vikt som gör att svingvikten i varje klubba kan finjusteras utan att tyngdpunkten påverkas.
Svårighetsgrad: Svår.Text: Olof Åsgård • 2021-01-12
UtrustningCallawayCallaway ApexJärnUtrustning
Scroll to Top