Jon Rahm med ny keps och ny klädsponsor från och med nu. Foto: Callaway

Nytt i bagen

Jon Rahm byter utrustningstillverkare

Jon Rahm, rankad tvåa i världen, kommer inte längre använda sig av TaylorMade-utrustning.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-04

Från och med nu kommer spanjoren Jon Rahm att använda sig av Callaways utrustning. Detta är offentligt efter att han skrivit på ett mångårigt avtal med företaget, vilket kommunicerades på måndagen. I dealen ingår Callawaywoods, järn, wedgar, putter (Odyssey) och golfboll.
– Jag är så glad över att bli en del av Callaway och jag ser fram emot att inleda året. Utrustningen är redan bra för mig och under första ronden med nya grejerna i bagen sköt jag en 59:a på Silverleaf vilket innebar banrekord. Jag har självförtroende i min nya Callaway-utrustning, framför allt golfbollen som imponerat på mig under testperioden, säger Jon Rahm i ett pressmeddelande.

Efter noggranna anpassningar har Jon Rahm nu laddat bagen full med nya klubbor och tävlingsdebuten med nya utrustningen sker i veckan då Sentry Tournament of Champions spelas. I bagen kommer prototyper av Callaways nya driver- och fairwaywoods att finnas, samt järnprototyper och på peggen kommer en Callaway Chrome Soft X-boll vila.

26-åringen från Baskien har haft en enastående start på proffskarriären som inleddes 2016. Han har redan hunnit vara världsetta, har tolv professionella segrar och vunnit Ryder Cup för Europa 2018. Callaways vd, Chip Brewer, är förstås nöjd med sitt senaste förvärv.
– Vi är stolta över att Jon Rahm blir vår senaste medlem av våra tourspelare. Han är en av världens bästa spelare och är en bevisad vinnare på den globala scenen. Vi har beundrat Jon i många år, ända sedan hans collegetid då han använde vår utrustning. Vi ser fram emot att se honom använda sig av Callaway och Odyssey igen, säger Brewer.

Som vi kan se på pressbilderna kommer Rahm från och med i år också att bära TravisMathew-kläder. Ännu en ny sponsor för Rahm är TopGolf som, likt TravisMathew, numera ägs av Callaway.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-04
UtrustningBollarCallawayDriversEuropean TourJärnJon RahmPGA TourPuttersTaylorMadeUtrustningWedgar
Scroll to Top