skor

Adidas x Vice Golf

Adidas och Vice i samarbete om ny golfsko

Vice Golf brukar till vardags arbeta med att göra golfbollar. Nu tar de nästa steg och samarbetar med Adidas för att ta fram en ny golfsko.

Text: Jesper Johansson • 2020-12-02

Adidas har valt att arbeta tillsammans med Vice Golf för att ta fram en helt ny golfsko – inspirerad av streetmodet.

Vice Golf, som i vanliga fall arbetar med att tillverka golfbollar, har nu gjort en sko tillsammans med Adidas. Något de velat göra under en längre tid.
– Vi har kikat på Adidas ”Boost”-teknologi sedan dess start 2015 och ville direkt att den bekväma teknologin skulle hamna på golfbanan, säger Vice Golf-grundaren och vd:n, Ingo Düllmann i ett pressmeddelande.

Skon har sammanflätat Adidas teknologi och bland annat använt sig av Vice klassiska lime-gröna färg för en unik design till golfbanan. Dessutom används företagets vita och grå mönster och deras helt nya ”drip”-mönster för dekoration. Målet med skorna är att de ska fånga uppmärksamhet samtidigt som de ska passa till de flesta outfits och stilar som finns på golfbanor världen över. Dessutom kan man göra skorna ännu mer färgglada genom att byta snörningen till limegröna.

Vice Golf är i grunden ett företag fokuserat på att göra golfbollar. Därför ingår förstås ett dussin golfbollar vid köp av de nya skorna de gör tillsammans med Adidas. Dessutom levereras skorna i en låda som liknar den man får vid köp av golfbollar – med den där sköna känslan av att locket glider av obekymrat. Onödig detalj? Japp. Något att uppskatta? Definitivt!

Både Vice Golf och Adidas är grundade och arbetar utifrån Bavarien i Tyskland. Detta har inneburit att Vice alltid sett upp till den stora giganten, Adidas.
– Vi har alltid sett upp till den globala ambassadören som tagit stora steg inom golf och skor de senaste åren. Det är en stor ära att äntligen få presentera resultatet av 22 månaders arbete som i slutändan innebar lyckotårar när de första skorna väl ankom, säger Düllmann i pressmeddelandet.

I butik: 7 december (via www.vicegolf.com)

Pris: 2 300 kronor (skor plus ett dussin golfbollar)

5 julklappstips från Svensk Golfs Jesper Johansson


Text: Jesper Johansson • 2020-12-02
UtrustningAdidasBollargolfbollarGolfskorVice Golf
Scroll to Top