Cobra KING Tour MIM -6

Utrustning

Mjuk som ett blad – men med förlåtande egenskaper

Cobra King Tour MIM. Så heter Cobras nya järn som ska vara deras mjukaste någonsin.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-20

Cobra presenterar nya Cobra King Tour MIM, järnklubbor för den lite bättre spelaren. Med egenskaper som mjukhet och känsla vi hittar hos smidda bladklubbor, men med mer förlåtande egenskaper menar Cobra att man skapat ett järnset som kommer bli en snackis. ”MIM” är en tillverklningsmetod som står för Metal Injection Molding.

Så här förklarar utrustningstillverkaren processen:

• Stålet mals ner till ett mjöl som blandas med ett vax så att det får en konsistens ungefär som tandkräm

• Pastan pressas under extremt högt tryck in i en gjutform. Det höga trycket gör dels att det går att gjuta väldigt fina detaljer som inte kräver någon efterbearbetning, dels att materialet fördelas väldigt jämnt vilket gör att alla klubbor blir likadana. Ska du precisionstillverka något i metall finns det ingen bättre metod än MIM.

• Gjutformen värms upp i en ugn till 1 340° C, och då smälter vaxet bort och stålet binds samman. Under denna process bildas mängder av mikroskopiska håligheter i stålet, och denna struktur ger en otroligt mjuk känsla som golfare från scratch till medelhandicap kommer att älska.

Det här innebär alltså att nya Cobra King Tour MIM ska ge den mjuka känsla du hittar hos smidda klubbor samtidigt som de är skapade i en cavity back-form, bilket gör den mer förlåtande än de smidda varianterna. Med volfram-vikt längst ut på tån är klubborna än mer förlåtande och med en TPU-platta direkt bakom träffytan ska ljudet vara mer dämpat och vibrationerna inte lika kännbara i själva bollträffögonblicket.

Järnen kommer att säljas från 30 oktober och som standard säls de med KBS S-Taper Lite-skafr och Lamkin Crossline-grepp. Dessutom har alla järnen Cobra Connect-teknologin som innebär att de kan kopplas upp till en Arccos-app och automatiskt samla in data från dina golfslag.

Pris: 5–PW 11 000 kronor
I butik: 30 oktober


Text: Jesper Johansson • 2020-10-20
UtrustningCobra/PumaJärnUtrustning
Scroll to Top