X-FORGED-UT-STUDIO022-2020

Utrustning

Callaway lanserar nytt driving iron

Nya viktplaceringar och andra material i Callaways nya driving irons.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-13

Callaway har skapat nya X Forged UT, vilket är ett järn framtaget för att ge självförtroende från tee och med en form som gör att klubban har flera användningsområden.

Nya X Forged UT kommer med loften 18°, 21° och 24° och ersätter de tidigare Callawaymodellerna som kom till butik 2018. De är skapade i gjutet stål med en ihålig kropp, fylld med tillverkarens ”microspheres” som vi sett i flera järn från Callaway de senaste åren.

Detta ska bidra till en skönare känsla i bollträffen. En lång bladlängd ska göra att du också träffar bollen bättre oftare. Sulan är också bredare vilket underlättar för dig och ger dig mer kontroll i och med de förlåtande egenskaperna.

Under träffytan hittar du ”Flash Face Cup” vilket ska ge höga bollhastigheter med lagom mycket spinn. Volfram-vikt är placerad på strategiska platser för att ge rätt bollbana för maximal längd.

Bland skaftalternativen finns både stål och grafit och standardgreppet är Golf Prides 50 gram tunga ”Z Grip”, som är lite åt det hårdare hållet.

I butik: 29 oktober

Pris: 2 800 kronor


Text: Jesper Johansson • 2020-10-13
UtrustningCallawayJärnUtrustning
Scroll to Top