CNCPT-1

Utrustning

Nya exklusiva järn från Titleist

Titleist lanserar ännu en version av sina superexlusiva CNCPT-järn. Men om du är intresserad är det läge att lätta på lädret...

Text: Jesper Johansson • 2020-09-25

För fyra år sedan släppte Titleist sina första klubbor inom familjen CNCPT, deras mest exklusiva utrustning skapade av material som snarare hör hemma i rymden än på tees och fairways. Då lanserade de en driver och ett järnset för stora summor. Två år senare lanserade de CP-01- och CP-02-järnen som såldes i några få utvalda butiker över världen.

Nu är det dags för nästa generation av de exklusiva järnen som kommer finnas i ett större antal och vara lättare att få tag på. Så länge du har djupa fickor, det vill säga…

CP-03 och CP-04 är de två nya järnen som är designade för att maximera effekten – kosta vad det kosta vill. CP-03 har samma storlek på klubbhuvudena som 718 AP2 och är skapade för den lite bättre spelaren. Vid adressering ser järnet ut som ett muscleback-blad. Med minimal offset, tunn topplinje och en smal sula ger järnen en formbar känsla både inför och under slagen.

Materialet på träffytan tar enligt Titleist så speciellt att det tar månader att ta fram, de vill inte säga vad det heter men det ska vara så speciellt att de kunnat utforma en extra tunt träffyta, vilket i ska innebära snabbare bollhastigheter och längre slag.

Inuti järnen 3 till 7 har Titleist adderat stora mängder wolfram-vikt i tå och häl för att öka vridstyrkan och stabiliteten. Det tunga materialet finns också längst ner mot sulan för att generera högre bollbanor, vilket innebär att bollen ska stanna snabbare på greenerna.

CP-04-järnen är något större med mer offset, mer offset och tjockare topplinje. Det innebär att det finns mer massa bakom bollen vilket gör det lättare att slå slagen och mer vikt gör att missarna inte blir lika stora.

Intressant? Absolut!
Prisvärt? Bestäm du.

Ett järn kostar 500 dollar. Det är oklart vad priset blir i Sverige, om de ens kommer säljas här men om du ska köpa ett järnset 5–PW innebär det en prislapp på 3 000 dollar, 27 200 kronor…


Text: Jesper Johansson • 2020-09-25
UtrustningJärnTitleistUtrustning
Scroll to Top