Justin Thomas-putter

Säljes:

Thomas-inspirerad putter i limiterad upplaga

Justin Thomas har vunnit tolv tourtävlingar med en likadan putter som du nu kan köpa en replica av.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-09

Sommaren 2016 åkte Justin Thomas till San Marcos i Kalifornien för att testa ut en ny putter. Amerikanen hade hela sitt liv använt sig av en bladputter men var sugen på att testa något nytt, vilket han meddelade Scotty Cameron, Titleists putter-guru.

För att passa in på Justin Thomas pendelrörelse valde Cameron att svetsa på en kort liten hosel på ett Futura X5-huvud. Det var vad Justin Thomas tog med sig hem och sedan dess har puttern varit en bidragande faktor i tolv av amerikanens tretton toursegrar.
– Till en början ville jag bara ha något annorlunda att titta på i några veckor. Men nu står jag här, fyra år senare och använder samma putter fortfarande. Experimentet fungerade ganska bra, säger Justin Thomas.

Ja, det är sannerligen ingen överdrift att säga att puttern gjort Justin Thomas gott. Kanske kan den snart också göra dig till en bättre puttare. För Titleist har beslutat att de ska sälja 2 020 putters döpta till ”Scotty Cameron Inspired by Justin Thomas Phantom X5.5”, som alltså är precisa replikor av amerikanske golfarens egen putter.

Det som sticker ut mest med denna mallet-putter är att skaftisättningens uppbyggnad och påsvetsade form gör att den egentligen passar bättre för spelare som föredrar bladputters. Det är nämligen så att Justin Thomas putter främjar en lite rundare puttingstroke, snarare än den raka som mallet-putters oftast vill ge spelaren.

Den nya putter-serien är också tydligt markerad som något extra. Med Justin Thomas namn, signatur och sigill stämplat på flera ställen sticker den ut i mängden. Detsamma gäller på headcovern.

För att köpa en av de här rariteterna måste man dock vara villig att lätta på lädret. Rejält.

Puttern kommer till utvalda Titleist-shoppar 22 september och priset är hela 9 900 kronor.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-09
UtrustningPuttersScotty CameronTitleistUtrustning
Scroll to Top