Titleist Tour Speed

Utrustning

Här är Titleists nya Tour Speed

Kategoriledande bollhastighet och precis kontroll i närspelet. Det är vad Titleists nya Tour Speed-boll ska leverera.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-04

I ett pressmeddelande skriver Titleist att man efter flera år av utveckling nu introducerar nya Titleist Tour Speed i Europa. Multilager-bollen använder sig av ett termoplastiskt urethan-skal vilket ska ge golfaren den snabbaste och bäst presterande bollen i sin kategori. Amatörspelare har fått testa bollen noga för att säkerställa att resultaten är som de ska. Den precisa tillverkningen är vad Titleist också menar garanterar en bra golfboll.

Den tredelade bollen är kategoriserad snäppet under deras absoluta premiumbollar – ProV1, ProV1x och AVX. Den tredelade bollen ska generera mer distans än tidigare nämnda golfbollar samtidigt som kontrollen in mot och runt greenerna inte ska straffas för mycket. Tour Speed är första Titleist-bollen som inte är klassad ”premium” som använder sig av ett urethan-skal.

Teknologin i korthet

Ny kärnformula. Varning för konstigt uttryck! Titleists nya Tour Speed använder sig av en ny formula med ett snabbt ”jonomerhölje” som ska ge ökade hastigheter i det långa spelet med minskad spinn och utökad distans.
• Termoplastiskt urethan. Nu är vi inga kemister eller ingenjörer men det nya meterialet ska i slutändan leda till att spinnen på bollen ökar runt greenerna och i närspelet vilket ökar kontrollen och dessutom ska det resultera i en mjukare känsla.
Nytt dimpel-mönster. Titleist har skapat ett nytt mönster med dimples, alltså ihåligheterna på golfbollen, för att ge en mer penetrerande bollflykt och mer koncentrerad spridning.

I butik: 11 september
Pris: 450 kronor


Text: Jesper Johansson • 2020-09-04
UtrustningBollarTitleistUtrustning
Scroll to Top