Callaway-järn

Utrustning

Superspelförbättrande järn från Callaway

Utrustningstillverkaren har skapat en produkt riktad till spelare som behöver hjälp för att spela bättre golf.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-18

Är du spelaren som alltid träffar mitt i träffytan? Spelaren som kan slå en hög draw, en låg stinger och en precis fade? Då kan du gå vidare. De här järnen är inte för dig.

Nej, Callaway har skapat nya Big Bertha B-21 för spelaren som behöver hjälp med att träffa mitt på träffytan, slå rakt och slå långt.

Järnen är skapade för höghandicap-spelare och därför har de en helt annan design än proffsjärnen.

En tjock topplinje, ett längre blad och stor offset är vad du ser ner på när du ställer upp vid bollen. Sulan är också bred.
Det är ”kostnaden” du får betala. Belöningen?
Först och främst håller du i ett järn som inger trygghet. Utöver det får du en lägre tyngdpunkt, offset som gör det ”svårare” att slica bollen och en het träffyta.

Callaway har, precis som vanligt, använt sig av artificiell intelligens för att ta fram en träffyta som skiljer sig mellan de olika järnen. Järnfemman och järnnian har olika tjocklekar på olika ställen bakom träffytan för att ge optimal längd oavsett vilken klubba du ska slå.
Utrustningstillverkaren har också använt sig av sin Cup Face-teknologi vilket ska göra sweetspot större.

För att göra träffytan mjukare har Callaway använt sig av urethanmaterial runt den volfram-vikt som är strategiskt planerad för att man enkelt ska få bollen att flyga högt och långt.

Big Bertha B-21 är inte gjord för spelaren med ett lågt handicap. Snarare den med högt handicap, en ojämn träffbild och låg svinghastighet. Vilket ju är en väldigt stor del av världens golfare.

Pris: 10 000 kronor

I butik: 10 september


Text: Jesper Johansson • 2020-08-18
UtrustningCallawayJärnUtrustning
Scroll to Top