drivers-callaway

Utrustning

Minska slicen med Callaways nya driver

Ny teknologi från Callaway ska göra att den förrädiska bananskruven minskar – och driverlängden ökar.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-18

Ett av de största, om inte det största, problemet för glada amatörer är den förrädiska slicen. Med en svingrörelse utifrån och in, med en öppen träffyta, kommer bollen att skruva sig rejält och ofta landa i ruffen. Problemet är dock inte bara att färre fairways träffas med den irriterande skruven. Slagen blir också kortare, då bollen flyger för mycket i sidled – spinntalet är för högt.

Callaway är förstås väl medvetna om det här. Och när de gjorde en undersökning med höghandicapare kom de också underfund med att många spelare inte gör tillräckligt mycket för att förändra sin sving.
Därför har företaget nu tagit fram sin nya Big Bertha B-21-driver – speciellt framtagen för att stävja bananskruven.

Driverns krona är skapad i kolfiber för att kunna flytta ned vikten i klubbhuvudet och med en justerbar hosel kan du enkelt hitta rätt vinkel för dig och ditt spel. Men det är ingen av de här ingredienserna som gör att just den här drivern ska minska sidoskruven. Det är något som inte syns på utsidan.

Med hjälp av artificiell intelligens har Callaway tagit fram en träffyta som ska göra att bollen får maximal längd, oavsett var du träffar. På grund av den nya teknologin vågade företagets ingenjörer flytta fram vikten vilket i sin tur reducerar spinntalen. Den mesta vikten placerades i hälen, vilket i sin tur ska underlätta för klubbhuvudet att rotera mot en mer rak utgångsposition i nedsvingen.

Vad innebär det här då?
Minskad spinn och en mer stängd träffyta ska ge rakare slag för oss som brottas med en slice. Och med den nya, hetare, träffytan ska nya Big Bertha B-21 också generera mer längd från tee.

Callaway använder sig av sin Jailbreak-teknologi vilket i sin tur gör att mer energi kommer tillbaka in i bollen vid själva träffögonblicket.

I butik: 10 september
Pris: 5 000 kronor


Text: Jesper Johansson • 2020-08-18
UtrustningCallawayDriversUtrustning
Scroll to Top