TMMG2TW

Utrustning

Spinn den som Tiger

Sugen på att testa Tiger Woods egen sulslipning på wedgarna? I september landar Milled Grind 2 Tiger Woods Edition i svenska butiker.

Text: Eric Franzén • 2020-08-10 Uppdaterad 2020-08-10

Vad är nytt med MG 2 TW Grind?


TaylorMades Milled Grind 2-familj lanserades under förra hösten, med en obehandlad träffyta som rostar med tiden och därmed kan generera något mer spinn.
I år presenteras denna modell i en ny upplaga där sulan har samma slipning som på Tiger Woods egna MG2-wedgar. Denna grind (som sulslipningar benämns som) öppnar för en mångsidig slagrepertoar runt greenerna. Detta genom en tvådelad design med en låg leading edge och ett bakre hälparti som bara har några få graders bounce, för den som vill svepa iväg bollen från ett riktigt tajt läge. Eftersom båda loftalternativen (56 och 60 grader) kommer med relativt hög bounce hanterar klubbhuvudet också mjuka ytor, sand eller ruff utan problem. Helt enligt Tigers egen önskan om att kunna spela olika banor runt om i världen med samma wedgar (och bounce) i bagen.

Våra första intryck av MG 2 TW Grind:


Bättre spelare föredrar inte helt sällan att kontrollera bouncen efter eget tycke genom att stänga eller öppna klubbhuvudet och låta olika delar av sulan vara i kontakt med marken. Detta är något som du bör kunna förstå principerna bakom för att kunna utnyttja Tigers sulslipning till fullo. Men för den som inte behöver eller kräver stort variation i slagrepertoaren fungerar den faktiskt som en pålitlig allroundwedge. När den testas i olika situationer på ett övningsområde är det tydligt att Tigers slipning är ett bra alternativ för svenska förhållanden – där en och samma bana gärna kan skifta mellan hårda sommarfairways och mjuka höstytor inom loppet av en månad.

Fakta

I butik: 4 september
Loft(bounce): 56 grader (12), 60 grader (11). 
Standardskaft: True Temper Dynamic Gold S400
Pris: 1800 kr.


Text: Eric Franzén • 2020-08-10
UtrustningTaylorMadeTiger WoodsWedgar
Scroll to Top