Utrustning-pga

Utrustning

Utrustningen framtagen för veckans majortävling

Bagar, headcovers och skor har tagits fram speciellt för veckans majortävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-06 Uppdaterad 2020-08-06

Majorvecka innebär allt som oftast att de stora utrustningstillverkarna tar fram specialdesignade produkter inspirerade av området majorn spelas i.

TPC Harding Park, som veckans PGA Championship spelas på, är belägen i utkanten av San Francisco, Kalifornien, och därför ser vi nu produkter inspirerade av “flower power”-rörelsen, baseball-laget och hamnen mitt i city.

Här är några utrustningstillverkares speciellt framtagna produkter

Spårvagnar, Golden gate-bron och färgerna orange, vit och svart. Callaway har lyckats få in många San Francisco-element i sin speciellt framtagna majorbag. Färgerna är förstås desamma som lokala baseball-laget, Giants, använder sig av. En rolig detalj är att blixtlåsens dragtappar är formade som sjölejon – ett djur som sedan september 1989 tagit över Pier 39. På bagen syns också ett klassiskt Monterrey Cypress-träd och årtalet 1925. Båda syftar på veckans bana – Harding Park.


TaylorMade har använt sig av samma färger som Callaway men har ett större baseball-fokus. Utöver färgerna har de också använt sig av samma typsnitt för att skriva ut “TaylorMade” på sidan av bagen. Deras headcovers har en krämvit färg och liknar San Francisco Giantss matchtröjor. Dessutom har skydden stora sömmar för att än mer efterlikna baseball-estetiken.
På insidan av det största facket finns San Francisco Chronicles rubriker från tiden då laget var landets bästa.


Flower Power-rörelsen och deras “Peace and love”-ord har inspirerat Nike inför deras arbete med speciella skor till veckans major. Psykadeliska batikfärger pryder deras stjärnors skor som vi för första gången fick en glimt av under en välgörenhetsmatch i maj – då Matthew Wolff bar dem.


Bettinardi har till veckan skapat nya headcovers till sina putters. Precis som sjölejon finns det gott om pelikaner i San Francisco. Utöver “Doc The Pelican” har puttertillverkaren tagit in andra San Francisco-refernser såson Golden Gate-bron och det klassiska fängelset – Alcatraz.Text: Jesper Johansson • 2020-08-06
UtrustningPGA ChampionshipTournyttUtrustning
Scroll to Top