Srixon-järn

ZX

Srixons nya järn är mer än ett vackert utseende

Sedan många utrustningsgenerationer har Srixon varit i framkant gällande järnklubbor. Ny lanserar de sin senaste generation: ZX – smäckra järnklubbor som är mer än ett vackert utseende.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-04 Uppdaterad 2020-08-04

”Utsidans glans ger insidan en chans”, sa någon till mig som en typ av inverterad komplimang.
Kanske kan det uttrycket appliceras på Srixons nya järnklubbor som utöver ett vackert utseende också, enligt utrustningstillverkaren, ska vara kraftfulla och fullmatade med teknologi.

Den största nyheten med de nya järnen är möjligtvis teknologin Srixon kallar ”MainFrame” som ska ge högre bollhastigheter. Teknologin är gjuten på baksidan av samtliga järn och de olika tjocklekarna är uppbyggda med kanaler, håligheter och andra räfflor för att på så sätt ge bollen mer energi och kraft även vid träffar en bit utanför träffytans mittpunkt.
– De nya ZX-järnen är vackra att titta på men teknologin på insidan är ännu mer intressant. Hetare träffytor är skapade med hjälp av AI för att ge mer bollhastighet samtidigt som träffytans räfflor är olika stora och djupa – för att ge mer distanskontroll för spelaren. Och den gjutna konstruktionen ger en fantastisk känsla, säger Srixons vice president över utvecklingsavdelningen.

Järnen har tagit två år att ta fram och skapar maximal flex på träffytan för högre bollhastigheter.
Järnen kommer i två modeller. ZX5 är något mer förlåtande än ZX7-modellen som är mer kompakt, har tunnare topplinje och smalare sula för att vara lättare att forma slagen med.

Nyheterna i korthet

• MainFrame – Ett smitt mönster på baksidan ökar bollhastigheten oavsett var på träffytan bollen befinner sig.
• Tour Cavity – På ZX7-versionen av Srixons nya järn har vikt förflyttats för att ge en skön känsla i träffögonblicket samt öka möjligheterna att forma slaget.
• Progressiva skåror – skårorna från järnåtta till pitchingwedge är skarpare för att öka spinntalen och på så sätt göra att bollen stannar snabbare.
• Tour VT Sole – V-formad sula (som setts på tidigare Srixon-järn) gör att klubban enkelt glider igenom marken.

Pris (5–P):
ZX5: 10 500 kronor
ZX7: 12 100 kronor

I butik: 19 september


Text: Jesper Johansson • 2020-08-04
UtrustningJärnSrixonUtrustning
Rulla till toppen